StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Jelmer Hoekstra (17 jaar oud, woont aan de Oudelandsedijk) is een van de ongeveer 50 deelnemers aan de Springtoer Zuid-Holland. Dat is een reeks van vijf springwedstrijden voor combinaties op M, Z en ZZ-niveau uit de provincie Zuid-Holland. Jelmer wist zondag 26 juni 2011 bij manege De Prinsenstad in Delft een riante positie in het tussenklassement te veroveren. In deze eerste wedstrijd van de Springtoer boekte hij overwinningen in de M- en Z-klassen en haalde hij een derde plek in het ZZ-klassement. Hij is de beste Zuidhollandse combinatie tot nu toe! Jelmer won de M-rubriek met Puccini (v. Polyttraum), de Z-klasse met Vorieta (v. Indoctro) (zie foto) en werd derde in de ZZ-klasse met Carioka (v. Calido L)!

Jelmer Hoekstra in actie
In de Springtoer Zuid-Holland 2011 werd Jelmer Hoekstra onder meer winnaar in de Z-klasse met Vorieta (v. Indoctro). Vorieta is een van de drie paarden waarmee Jelmer straks op het CHIO Rotterdam in actie zal komen. (foto: archief familie Hoekstra)

CHIO Rotterdam
De finale van de 2011-wedstrijdcyclus voor M, Z en ZZ vindt plaats op 25 september 2011 tijdens Outdoor Kralingen, op het terrein van de Rotterdamsche Manège in het Kralingse Bos. Maar voor het zover is, komt Jelmer nog in actie tijdens het CHIO Rotterdam, in datzelfde Kralingse Bos. Op vrijdag 26 augustus 2011 doet Jelmer met het paard Balisto (v. Balou du Rouet) mee in de strijd om de Zuid-Holland cup – de beste springruiters van Zuid-Holland in de categoriën Z en ZZ zien zich dan geplaatst voor hindernissen van 1.30-1.35 m.

Later tijdens het CHIO doet Jelmer mee aan de KNHS-vdB Cup – dat is een springcompetitie die als belangrijkste doel heeft de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) te bevorderen. De competitie is voor Junioren vanaf Z niveau en Young Riders vanaf ZZ niveau. Jelmer berijdt in de KNHS-vdB Cup de paarden Vorieta (v. Indoctro) (zie foto) en Minardi (v. Holland), waarmee hij hindernissen van 1.40 m zal springen!