StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Jacoline en Louise Broere (Achterdijk), Samantha Lugthart (Kolff van Oosterwijkstraat) en Carolien Mijnders (Vrouwtjesweg) hebben met Manege Oostmoer aan de regiofinale van de FNRS Zitcompetitie meegedaan, zondag 26 juni 2011. in Tilburg. Louise en Samantha zijn door naar de kwartfinales op 3 juli 2011. Bovendien is onze Stadse manege voor het vierde jaar op rij Bestzittend Ruitersportcentrum van de regio geworden!

Deelnemers Manege Oostmoer
Manege Oostmoer doet het wéér! In 2008, 2009 en 2010 werd de Stadse manege al Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio en ook dit jaar werd de felbegeerde prijs binnengesleept! Staand vlnr Carolien Mijnders, Jacoline Broere, Carlijn Bomas, Elly Mulder-Hanse (trainer/begeleider), Zoë Hage, Demi Hage, Marit Huizer (kwartfinalist) en Samantha Lugthart (kwartfinalist). Vooraan vlnr Myrthe Bekkers, Louise Broere (kwartfinalist), Christina Troost (instructrice), Demi van de Noort (kwartfinalist), Shirley van Dam (kwartfinalist), Esja Moggré (instructrice) en Marieke Vermeulen. (Foto: Myra Lugthart)

Manege Oostmoer weer kampioen!
Voor de vierde keer op rij Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio
Manege Oostmoer heeft ook dit jaar klanten de gelegenheid geboden in te schrijven voor de landelijke FNRS Zitcompetitie. Die is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Prettig voor de berijder, maar vooral ook voor het rijdier! De Zitcompetitie bestaat uit drie categorieën. Uit de eerder dit jaar gehouden voorrondes kwam uit elke categorie een top vier naar voren. De twaalf amazones – toevallig waren het allemaal dames die in de top vier belandden – mochten afgelopen weekend meedoen aan de regiofinales, die voor onze regio werden verreden bij Manege Thielen in Tilburg.

Onder het toeziend oog van een grote schare meegereisde supporters heeft Manege Oostmoer bij deze regiofinale weer een resultaat behaald om trots op te zijn: alle kandidaten zijn de hoogste regionen van hun categorie geëindigd en maar liefst vijf van hen mogen door naar de kwartfinales! Het zijn uit de categorie 11 t/m 17 jaar en nog niet in het bezit van het F8-diploma Louise Broere uit Stad aan ’t Haringvliet, Demi van de Noort uit Numansdorp en Shirley van Dam uit Sommelsdijk. Uit de categorie 11 t/m 17 jaar en in het bezit van het F8-diploma mag Marit Huizer uit Herkingen Manege Oostmoer bij de kwartfinales gaan vertegenwoordigen en in de categorie 18 jaar of ouder, alle niveaus, is dat Samantha Lugthart uit Stad aan ’t Haringvliet.

Wéér de beker mee naar huis!
De amazones hebben er bovendien met z’n twaalven voor gezorgd dat Manege Oostmoer – net als in 2008, 2009 en 2010 – de concurrende manegebedrijven uit de regio achter zich heeft gelaten en wéér de beker voor Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio heeft binnengehaald! De extra training die in de weken tussen voorrondes en regiofinale door Manege Oostmoer aan de deelnemers werd aangeboden, heeft dus zeker weer zijn vruchten afgeworpen! Een mooie kroon op het werk van de Oostmoer-instructeurs en de begeleiders van de Zitcompetitie. Zij gaan nu extra aan de slag met de kwartfinalisten, die Manege Oostmoer op 3 juli 2011 zullen vertegenwoordigen. Voor alle uitslagen zie www.fnrs.nl.