StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Twee amazones bij de top 10 van Nederland

Zondag 27 juni 2010 mochten twee Manege Oostmoer-amazones meedoen aan de kwartfinales van de landelijke FNRS Zitcompetitie, Dinija de Penning uit Ooltgensplaat en Fuin Wongjamrat uit Roosendaal, allebei 12 jaar oud. Met begeleiders en supporters reisden zij af naar een van de twee locaties in Nederland waar een kwartfinale plaatsvond, Manege Ravenswaaij in de Betuwe. Daar waren in de categorie van Dinija en Fuin (12 jaar of jonger en nog niet in het bezit van een F8-diploma) zestien kwartfinalisten uit het hele land en slechts de vijf allerbesten zouden door mogen naar de halve finale. Die wordt op 11 september 2010 tijdens Horse Event in Deurne verreden, met aansluitend de landelijke finale.

Dinija de Penning, Henk Kievit, Esja Moggré en Fuin Wongjamrat
Manege Oostmoer-amazones Dinija de Penning (l.) en Fuin Wongjamrat bij de top 10 van Nederland – ze hebben zich geplaatst voor de halve finales van de landelijke FNRS Zitcompetitie! Achter Fuin staat instructrice Esja Moggré met naast haar de mede-eigenaar van Manege Oostmoer, Henk Kieviet. (Foto: Myra Lugthart)

Met een prachtige 2e plaats voor Dinija en een 3e plaats voor Fuin is Manege Oostmoer wederom overtuigend in de landelijke top 10 beland! Henk Kieviet (mede-eigenaar van Manege Oostmoer) is trots op de meiden. “Wij doen graag mee aan de landelijke FNRS Zitcompetitie, die in het leven is geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Dinija en Fuin hebben na de voorronde in maart wekelijks extra getraind. Ze werden begeleid door FNRS-jurylid Elly Mulder-Hanse en door instructrice Esja Moggré. Elke week reden ze op een andere pony, om te leren goed met een ‘onbekend’ rijdier samen te werken. Daar zouden ze immers bij de kwartfinale ook mee te maken krijgen: een voor hen onbekende pony en dan ook nog in een andere omgeving. Blijkbaar hebben Dinija en Fuin mede door die extra trainingen genoeg zelfvertrouwen gekregen om zich tussen al die andere sterke kandidaten goed staande te houden. Want met het behalen van een tweede en een derde plaats hebben ze het echt fantastisch gedaan!“, aldus Henk.

Voor meer informatie over de FNRS Zitcompetitie en alle uitslagen zie www.fnrs.nl.