StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op zaterdag 26 juni 2010 zal er een grote marktdag worden gehouden in Stad aan ´t Haringvliet. Deze marktdag vindt plaats op het complex van voetbalvereniging SNS aan de Vrouwtjesweg. De activiteiten beginnen ´s ochtends om 10.00 uur en zullen ongeveer om 16.00 uur zijn afgelopen. Er is deze dag van alles te doen en te zien.

Er zal een rommelmarkt zijn met tal van kramen waarin van alles te koop is. Speelgoed, glaswerk, geluidsapparatuur, huishoudelijke spullen en nog veel meer is te koop voor een prikkie. Een aantal kramen zal gevuld zijn met tweedehands boeken, dus voor de mensen die graag lezen is die ook dag geschikt om hun bibliotheek verder uit te breiden.

Naast de rommelmarkt zijn er nog volop andere kramen waarin spullen verkocht worden zoals onder andere een kraam waarin artikelen van Landwinkel ´t Zand uit Den Bommel verkrijgbaar zullen zijn. Verschillende artikelen, vers van het land – dat is toch iets waarvoor je van huis gaat. Mensen die regelmatig een kaartje versturen kunnen terecht bij de kraam met zelfgemaakte kaarten.

Ook de mensen die deze dag wat actiever willen doorbrengen is er van alles te doen. Zo kan er gesjoeld worden, op een gatenbord geschoten worden en kan er aan een spijkerbroek worden gehangen. Manege Oostmoer zorgt ervoor dat u op deze dag een rondrit kan maken over een van de mooiste dorpjes van ons eiland.
Ook zijn er gemotoriseerde paardenkrachten aanwezig in de vorm van oude tractoren, die aan het begin van de dag een rondrit over het dorp zullen maken en daarna in vol ornaat zijn te bewonderen op het complex van SNS.
De modelbouwvereniging Goeree-Overflakkee is ook van de partij met een waterbak van 7,5*15 meter, waarin tal van modellen actief zullen zijn.
De jongste jeugdelftallen van de SNS zullen ´s ochtends een sponsorloop houden, waarvan de opbrengst bestemd zal zijn voor de jubileumactiviteiten van SNS in 2011. Dit geldt trouwens voor de gehele marktdag.
In het begin van de middag zal gymnastiekvereniging MHSD twee keer een demonstratie geven met de airtumblingbaan. Tussen de demonstraties door kan de aanwezige jeugd ook gebruik maken van deze baan.
Voor de jeugd is er deze dag trouwens volop gelegenheid om zich te vermaken (voetbalkooi, schminken, brandweer, springkussens).

Ook de inwendige mens hoeft het deze dag aan niets te ontbreken. Heeft u van alle activiteiten honger of dorst gekregen dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij de ijskraam van Van Helden. De barbecuekraam zorgt ervoor dat u niet met een lege maag naar huis hoeft. Op het speciaal aangelegde terras kunt u tussendoor uitrusten onder het genot van een kopje koffie of later op de dag iets sterkers.
Bij voldoende belangstelling zal er aan het einde van de dag een Amerikaanse veiling van verschillende voetbalcuriosa worden gehouden.

De jubileumcommissie van SNS hoopt op deze dag veel mensen op haar complex aan de Vrouwtjesweg te mogen ontvangen.