StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Manege Oostmoer is voor de derde keer op rij Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio.

Eind maart werden bij Manege Oostmoer voorrondes gehouden van de landelijke FNRS Zitcompetitie. Die is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Prettig voor de berijder, maar vooral ook voor het rijdier! De Zitcompetitie bestaat uit vier categorieën. Uit de voorrondes in maart kwam uit elke categorie een top drie naar voren. Die twaalf amazones – toevallig waren het allemaal dames die in de top drie belandden – mochten afgelopen weekend meedoen aan de regiofinales, die voor onze regio werden verreden bij Manege Hillegersberg in Bergschenhoek.

Alle deelnemers Manege Oostmoer
Manege Oostmoer doet het wéér! In 2008 en 2009 werd de Stadse manege al Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio en ook dit jaar werd de felbegeerde prijs binnengesleept! Vooraan vlnr Shirley van Dam (staand), Fuin Wongjamrat en Dinija de Penning (beiden door naar de kwartfinales) en Marit Huizer. Staand vlnr pechvogel Louise Broere die vlak voor deelname aan de regiofinale haar voet brak, Jacoline Broere, Els Broer (begeleider), Samantha Lugthart, Esja Moggré (instructrice), Carolien Mijnders, Carlijn Bomas, Henk Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer), Yvonne Verhoeff, Zoë Hage, Yara Geelhoed, Stephanie van Vliet, Elly Mulder-Hanse (trainer/begeleider) en Francis Rietveld (begeleider). (Foto: Myra Lugthart)

Allerhoogste score
Manege Oostmoer heeft bij deze regiofinale weer een resultaat behaald om trots op te zijn: om te beginnen mogen er twee amazones door naar de kwartfinales. Dat zijn de 12-jarige Fuin Wongjamrat uit Roosendaal en de 12-jarige Dinija de Penning uit Ooltgensplaat. Toen Fuin’s score werd opgelezen ten overstaan van de 83 deelnemers, alle officials en de véle supporters, was er een golf van bewonderende kreten te horen. De jonge Fuin heeft het namelijk gepresteerd om de allerhoogste score van de hele regiofinale te laten noteren! Met haar 136 punten zat zij ruim boven de tweede score van de dag: de winnaar in de categorie voor 18 jaar en ouder, die ‘slechts’ 131 punten had.

Bovendien hebben de kandidaten er met z’n twaalven voor gezorgd dat Manege Oostmoer – net als in 2008 en 2009 – de concurrende manegebedrijven uit de regio achter zich heeft gelaten en wéér de beker voor Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio heeft binnengehaald! De extra training die in de negen weken tussen voorrondes en regiofinale door Manege Oostmoer aan de deelnemers werd aangeboden, heeft dus zeker zijn vruchten afgeworpen! Een mooie kroon op het werk van de Oostmoer-instructeurs en de begeleiders van de Zitcompetitie. Zij gaan nu extra aan de slag met de kwartfinalisten, die Manege Oostmoer op 27 juni 2010 bij Hippisch Centrum ‘de Delft’ in Assendelft mogen gaan vertegenwoordigen. Voor alle uitslagen zie www.fnrs.nl.

Stadse deelnemers Manege Oostmoer
Stadse deelnemers aan de FNRS Zitcompetitie 2010 tijdens een van de trainingsavonden die door Manege Oostmoer werden aangeboden. Vanaf linksboven met de klok mee Louise Broere op Candy, Jacoline Broere op Hera, Carolien Mijnders op Jess en Samantha Lugthart op Othilde. (Foto's: Myra Lugthart)