StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Dinsdagavond 18 mei 2010 speelde Flakkee United de playoff wedstrijd tegen The Busters uit Dordrecht. Flakkee United werd in Rotterdam opgewacht door het bestuur van Rijnmond Darts, tenslotte moest alles officieel verlopen. De winnaar van deze playoff wedstrijd, tussen de kampioenen van de RD Eerste Divisie, zou namelijk een ticket voor de Nederlands Kampioenschappen Eerste Divisie Teams verdienen.
Het was al uniek dat Flakkee United in het eerste jaar kampioen werd in de RD 1e Divisie B en dat ze de halvefinale bereikten van de Rijnmond Cup (bekertoernooi), maar dit kon echt de slagroom op het toetje zijn voor onze Flakkeese dartspelers. Aanwezig deze avond waren: Captain en Stadtenaar John Lokken, Martin Jongejan, Corné Groeneveld, Jan Hokke en Roy Moerenhout. Ronald Snaauw moest op het laatste moment verstek laten gaan, aangezien hij met koorts op bed lag.

Jan Hokke mocht de spits afbijten voor Flakkee United. Aan de begin van de wedstrijd ging het stroef voor Hokke, maar nadat hij met 0-1 achter kwam ging hij echter steeds beter spelen. Hokke zorgde dan ook voor het eerste winstpunt van deze avond, dit na een mooie 3-1 zege op Ruben den Hartog.
Als tweede mocht Corné Groeneveld het opnemen tegen de sterkste speler van The Busters, Stefano van Engelen. Van Engelen nam het initiatief in deze wedstrijd en zorgde, dankzij zijn vele scores boven de 100, voor een moeilijke bespeelbare wedstrijd. Groeneveld leek op een gegeven ogenblik zijn vorm te herpakken, maar op dat ogenblik was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Groeneveld verloor met 0-3, maar speelde totaal niet slecht.
Als derde mocht de sterspeler van Flakkee United, Martin Jongejan, aantreden tegen Elvin Geerlof. Jongejan speelde een moeizame wedstrijd, dit door het missen van dubbels, maar wist toch overtuigend af te rekenen met de Dordtenaar.
Oudetongenaar Roy Moerenhout mocht de vierde single spelen tegen Herman Gerritsen. Geen hoogstaande partij van beide spelers, maar toch aantrekkelijk om naar te kijken. Deze spelers waren namelijk aan elkaar gewaagd. Moerenhout speelde op zeker deze wedstrijd, wat ook resulteerde in een 3-0 overwinning, dit ondanks een 180 scores van Gerritsen.

Na de singles kwam Flakkee United dus op een mooie uitgangspositie van 3-1, nog twee punten en het NK zat in de pocket. Het eerste koppel werd gespeeld door Hokke en Groeneveld tegen Van Engelen en Den Hartog. Het Flakkeese koppel probeerde alles in deze wedstrijd, maar in een koppel wedstrijd gaat het om twee spelers. In deze wedstrijd was het voornamelijk Groeneveld die sterk speelde en Hokke die telkens net te kort kwam. Deze wedstrijd werd helaas met 0-3 verloren, geen schande want Van Engelen en Den Hartog stonden zeer sterk te gooien.
Als tweede koppel mochten Jongejan en Moerenhout het opnemen tegen hetzelfde Dordtse koppel. Jongejan en Moerenhout speelden zeer sterk en dit resulteerde dan ook in een matchpoint voor Flakkee United. Een mooie 3-1 overwinning op Van Engelen en Den Hartog.
Jongejan en Moerenhout kregen nu de mogelijkheid om de overwinning binnen te halen, ditmaal wachtten Geerlof en Gerritsen. De kopjes gingen al vrij vroeg hangen bij The Busters, want ook nu speelde het Flakkeese koppel zeer sterk. Dit koppel werd gewonnen met 3-0 en wist Flakkee United zich te kwalificeren voor de Nederlands Kampioenschappen Eerste Divisie Teams. Het NK zal gehouden worden op zondag 27 juni 2010 in Nijkerk. Een indrukwekkende prestatie van onze Flakkeese darters.
Meer informatie over de Nederlands Kampioenschappen is te vinden op: www.rijnmonddarts.nl of www.ndbdarts.nl