StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

20-jarige Kristel Meijer uit Ouddorp bevoegd op Z-niveau

Een van de punten waarop Manege Oostmoer afgelopen september hoog scoorde bij het behalen van de vijf-sterren kwalificatie, was het instructieniveau van het personeel. Instructrice Kristel Meijer (20) uit Ouddorp, heeft dat niveau nu naar een zelfs nog hoger plan getild: zij heeft onlangs het hoogst haalbare KNHS-instructiediploma behaald!

De 20-jarige Kristel Meijer uit Ouddorp, instructrice bij Manege Oostmoer, heeft het hoogst haalbare dressuur-instructiediploma behaald: KNHS ORUN-4, waarmee ze lessen op Z-niveau mag geven.  (foto: Myra Lugthart)
De 20-jarige Kristel Meijer uit Ouddorp, instructrice bij Manege Oostmoer, heeft het hoogst haalbare dressuur-instructiediploma behaald: KNHS ORUN-4, waarmee ze lessen op Z-niveau mag geven. (foto: Myra Lugthart)

“Kristel kwam een jaar geleden bij ons werken, ze had toen het KNHS ORUN niveau 3-diploma op zak”, vertelt Henk Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer). “Dat diploma gaf haar al lesbevoegdheid tot en met dressuurniveau M2. Wij als werkgever hebben haar graag in de gelegenheid gesteld om ook ORUN 4 te halen. Tenslotte is dat niet alleen leuk voor Kristel zelf; ook onze klanten – en dus ons bedrijf – hebben er baat bij!”

“Ook landelijk gezien is het een mooie prestatie van Kristel”, vervolgt Henk. “Van de honderden bedrijven waar dressuurles wordt gegeven, heeft er slechts een klein aantal een niveau-4 instructeur in huis. En bij Manege Oostmoer hebben we er nu dus maar liefst twee op dat niveau: Esja Moggré kwam al met een niveau-4 diploma op zak bij ons werken en nu hebben we dan Kristel erbij. De ruim 600 klanten en klantjes die we wekelijks over de vloer krijgen, zijn sowieso in prima handen bij ons zevenkoppige instructieteam hoor. Iedereen die hier lesgeeft, is ruim gecertificeerd!”

Een 9 voor lesgeven “Kristel weet trouwens ook uit de praktijk heel goed waarover ze praat. Privé doet ze met haar paard Rex mee aan dressuurwedstrijden. De combinatie heeft de Z1 en Z2 allang achter de rug en komt nu uit in de rubriek ZZ-licht. Kristel heeft de ORUN-4 cursus samen met Rex doorlopen. Binnenkort mag Kristel haar diploma op gaan halen bij het KNHS trainingscentrum in Ermelo. Er zit een prachtige cijferlijst bij en we zijn met z’n allen vooral reuzetrots op haar 9 voor lesgeven!“, lacht Henk.

Kristel zelf is bescheiden over haar prestatie. “Ik vind het gewoon leuk om les te geven”, zegt Kristel. “Of ik nu les geef aan een groep ruiters die misschien niet op wedstrijdniveau bezig wil zijn, of een privéles geef aan iemand die wel ambitie heeft om een mooie dressuurprestatie neer te zetten, het is altijd leuk om te zien dat jouw aanwijzingen en tips opgevolgd worden en resultaat hebben! Ik vind het belangrijk dat ruiter en rijdier ontspannen samenwerken, ze moeten er allebei lol in hebben. Als ik dat kan bereiken tijdens mijn lessen, dan ben ik helemaal tevreden!”