StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De 10-jarige Shirley van Dam uit Sommelsdijk is een ondernemende jongedame. Al voor de vierde keer in twee jaar tijd kan ze een bedrag van maar liefst 100 euro aan een goed doel schenken! Geld dat ze heeft verdiend met de verkoop van zelfgemaakte wenskaarten. Na Calando, de CliniClowns en KiKa, is nu Brooke Hospital for Animals het door Shirley uitverkoren doel.

Shirley met cheque
De 10-jarige Shirley van Dam uit Sommelsdijk verdiende € 100,00 met haar zelfgemaakte wenskaarten en schenkt dat bedrag aan Brooke Hospital for Animals. (foto: Myra Lugthart)

“Toen ik acht jaar was, gingen we vaak naar Ouddorp. Daar kwam ik veel bij de buurvrouw en die knutselde altijd van die mooie kaarten”, vertelt Shirley. “Ik mocht meehelpen en dat vond ik zó leuk, dat ik even later van m’n ouders ook allerlei kaarten-knutselspullen kreeg. Ik heb toen meteen heel veel mooie kaarten gemaakt. Het werden er zoveel, dat m’n vader met het idee kwam om ze voor een goed doel te verkopen. Als er een verjaardag was, dan nam ik m’n mand met kaarten mee en dan verkocht ik er veel! Dat doe ik nog steeds hoor, en sommige familieleden bestellen zelfs kaarten bij me!”, lacht Shirley.

Shirley had al snel een opbrengst van maar liefst 100 euro met de verkoop van haar wenskaarten. Die eerste 100 euro – Shirley was toen nog maar acht jaar oud – heeft ze aan Calando geschonken. “Ik kwam op Calando doordat dit huis bij mijn opa en oma in de straat staat. Ik vroeg wat voor huis dat was en papa en mama hebben me erover verteld. Ik vond dat zó goed, dat ik ook heel graag mijn kaartengeld daaraan wilde geven”, legt Shirley uit. “En daarna koos ik voor CliniClowns, omdat een vader van een vriendin van mij er ambassadeur van is. Hij kwam bij ons op school vertellen over de CliniClowns. Ik wist toen gelijk dat ik mijn volgende 100 euro aan de CliniClowns wilde geven! Daarna heb ik weer doorgespaard tot ik aan 100 euro kwam en toen heb ik die 100 euro aan KiKa gegeven. Ik ben zelf ook een kind en ik vind het heel erg als er kinderen zo ziek zijn. En als ik dan geld geef, kunnen ze meer onderzoeken doen, zodat ze meer kinderen beter kunnen maken!”

Brooke Hospital for Animals
“Ik heb al een paar jaar bij Manege Oostmoer paardrijles en pas heb ik er m’n eigen pony gekregen, Gentl”, vertelt Shirley. “Bij Manege Oostmoer hebben de paarden en pony’s het supergoed. Maar in arme landen hebben werkpaarden en –pony’s het vaak heel slecht. Ik heb nu weer 100 euro kaartengeld gespaard en ik vind het fijn om nu dat geld via Brooke Hospital aan die werkpaarden en –pony’s te geven. Brooke Hospital doet heel goed werk en ik weet dat er met mijn kaartengeld zeker minstens twaalf paarden of pony’s geholpen worden!”