StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Vrijdag 16 april 2010 speelde Flakkee United in Heerjansdam tegen The Greyhounds, de nr.2 van de Rijnmond 1e Divisie B. Deze avond kon de competitie beslist worden door de Flakkeese dartspelers. Het kampioenschap lag voor het grijpen, aangezien Flakkee United slechts twee punten nodig had. Nadat er in alle gezelligheid ingegooid werd, vulden de beide captains hun opstelling in op het wedstrijdformulier en kon de wedstrijd beginnen.

Als eerste mocht Jan Hokke het opnemen voor Flakkee United tegen Hans Boer. Beide spelers waren zeer gewaagd aan elkaar en dit resulteerde in een zeer spannende wedstrijd, waar de laatste leg de beslissing moest brengen. Hokke toonde zich koelbloedig en wist te winnen met 3-2 van Boer.
Martin Jongejan mocht als tweede de baan opkomen, om het kampioenschap veilig te stellen en dit deed hij zeer sterk. Hij toonde zijn seizoensvorm en won met 3-0 van Dim v/d Meer. Dus Flakkee United kampioen, de rest van de wedstrijd ging slechts nog om de statistieken, maar er werd ten alle tijden nog geconcentreerd gegooid. Zo verloren Roy Moerenhout en John Lokken hun single, respectievelijk tegen Ronald Visser (2-3) en Ardy Jongenelen (0-3). In de koppels gaven de Flakkeese darters niks weg en werd er achtereenvolgens gewonnen met 3-0, 3-0, 3-1, 3-0. Slechts teamronde moest nog gespeeld worden en ook deze werd gewonnen door Flakkee United. Een mooie 7-2 overwinning als eindresultaat.
Het kampioenschap is dus een feit, dit terwijl Flakkee United nog altijd twee wedstrijden moet gooien in de Rijnmond 1e Divisie B. Maar ook deze zijn slechts voor de statistieken. 180 scores: 2x Roy Moerenhout, 1x Jan Hokke en 1x Ronald Snaauw.

Flakkee United zal dinsdag 18 mei een playoff wedstrijd moeten spelen tegen de kampioen van Rijnmond 1e Divisie A, The Busters. Deze playoff wedstrijd bepaald wie Rijnmond Darts mag gaan vertegenwoordigen voor de Nederlandse Kampioenschappen voor Eerste Divisie teams. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op neutraal terrein in het gebouw van de Jeugd Darts Federatie te Rotterdam. Tevens speelt Flakkee United nog twee wedstrijd voor de competitie: 20-04 thuis tegen Den Houten Gert en 30-04 uit tegen Double Trouble.