StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Dinsdag 8 april 2010 speelden de darters van Flakkee United de halvefinale van de Rijnmond Cup in Café van Ouds Havenzicht te Ridderkerk. Flakkee United toonde zich de afgelopen maanden in goede vorm en als echte "Cupfighters". Ze versloegen namelijk achtereenvolgens Lucky Shot (7-2, 1e Divisie A), Griffioen 1 (7-2, Eredivisie), Triple Nix (9-0, 2e Divisie C), Café Vogelaar 5 (8-1, 2e Divisie D) en Zo Dannn!!! (5-4, Eredivisie). Nu stond de strijd te wachten tegen de nummer twee van de RD Eredivisie, Helden van 't Hof. Een team met alleen maar sterke spelers, het mocht dus gezegd worden dat onze Flakkeese darters een zware avond tegemoet gingen.

Na ruim een uur ingooien begon de wedstrijd klokslag acht uur en mocht Corné Groeneveld de spits afbijten. Hij moest het opnemen tegen voormalig PDC speler Bryan de Hoog. Eén van hun sterkere spelers en dat bleek ook wel in deze wedstrijd. Groeneveld speelde niet eens zo'n slechte wedstrijd, maar kreeg zeer weinig kansen tegen de zakelijk spelende De Hoog. De eerste wedstrijd ging dan ook verloren met 1-4 en hiermee dus een vroege achterstand voor Flakkee United. Als tweede mocht Jan Hokke aantreden tegen Freddy de Geus. Gewoonlijk een 50:50 wedstrijd, maar vanavond was het toch een andere koek. Hokke kwam totaal niet in zijn spel en verloor met 2-4 in legs. Nummer drie op de lijst bij Flakkee United was Ronald Snaauw. De uit Ooltgensplaat afkomstig Snaauw moest het hier opnemen tegen hun meest ervaren kracht, Jan Karel. Snaauw toonde een goed scorend vermogen, maar helaas gaat het daar niet om in de Dartssport, het gaat namelijk om de dubbels. Snaauw had telkens een voorsprong in de legs, maar kreeg de beslissende dubbels niet uit en toonde Karel zich dodelijk op de dubbel. Daarom verloor Snaauw dan ook met 0-4 in legs en keek Flakkee United tegen een drie nul achterstand aan. Als vierde mocht de altijd sterke singlespeler Martin Jongejan de arena betreden. Hij ging het opnemen tegen de voormalig Nederlands Junioren Kampioen, Stevie Moreira. Jongejan had totaal geen moeite met zijn tegenstander en benutte elke kans die hij kreeg. Zo zagen we dat de eerste overwinning voor Flakkee United geboekt werd door Jongejan met 4-0 in legs en een 1-3 achterstand.

De koppelwedstrijden zijn heel het seizoen al bepalend voor de Flakkeese darters. Hierin toont het team zich als één man en zo ook nu. Corné Groeneveld en Ronald Snaauw werden gewisseld en hiervoor kwamen Roy Moerenhout en John Lokken op de baan. Martin Jongejan en Roy Moerenhout mochten als eerste koppel op de baan tegen Bryan de Hoog en Stevie Moreira. Uiteindelijk bleek dit een zeer spannende wedstrijd en werd deze pas beslist in de laatste leg in het voordeel van Flakkee United. De tweede koppelwedstrijd werd gespeeld door Jongejan/Moerenhout, ditmaal tegen De Geus/Karel. Ook hier was de laatste leg beslissend en wist Jongejan 140 te finishen voor de wedstrijd. Op dit ogenblik stond er dus 3-3 op het scorebord van deze wedstrijd. Vervolgens mochten Jan Hokke en John Lokken het opnemen tegen De Geus/Karel, helaas liep deze wedstrijd niet helemaal voor de Flakkeese darters en werd deze verloren met 1-3 in legs. Daarna mochten ze het opnemen tegen De Hoog/Moreira. Deze wedstrijd was sterk van beide zijden, maar in de beslissende leg waren het toch echt de jongens van Flakkee United die met de winst aan de haal gingen en zagen we een 4-4 tussenstand. De teamronde 4v4 zou dus beslissend worden voor deze halvefinale van het bekertoernooi. Deze teamronde is altijd al een lastige ronde, maar nu met een finaleplaats in het vooruitzicht bleek het alleen maar moeilijker. Beide teams stonden met zenuwen aan de baan en zodoende ook geen scores boven de honderd aan United-zijde. Wat Flakkee United niet lukte, lukte op het laatst wel voor de Helden van 't Hof. Zij wisten deze laatste teamronde met een flink gejuich te winnen en plaatsten zij zich voor de finale van de Rijnmond Cup. Al met al toch een mooie prestatie van het Flakkeese Dartsteam. Het eerste jaar dat ze meegooien in de regio Rijnmond en dan al zulke resultaten boeken.

Helden van 't Hof zal de finale van de Rijnmond Cup spelen tegen The Greyhounds, die op dit ogenblik in de competitie zitten bij Flakkee United in de 1e Divisie B. Zij staan tweede achter Flakkee United. The Greyhounds wonnen in de halvefinale van The Busters (de kampioen van de 1e Divisie A).

180 scores: Flakkee United: 2x Martin Jongejan, 1x Jan Hokke en 1x Ronald Snaauw # Helden van 't Hof: 3x Bryan de Hoog en 1x Freddy de Geus.