StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Toen vorig jaar februari de Pas de Deux bij Manege Oostmoer verreden was, werd er meteen daarna door jong en oud al druk beraadslaagd over deelname aan de vólgende Pas de Deux. Een jaar lang werd er weer nagedacht over kostuums, muziek en te verrijden figuren. Het resultaat mocht zaterdag 27 februari 2010 gezien worden!

Deelnemers Pas de Deux
Deelnemers aan de Pas de Deux van 2010: ze stonden als mystery guests op de startlijst – onder de Seventies-outfits bleken Manege Oostmoer-instructrice Esja Moggré (rechts, op manegepaard Othilde) en Deurne-stagiaire Laura Hageman (links, op manegepony Anouska) te zitten! (foto: Myra Lugthart)

"Elke zaterdagavond is er bij ons wel iets te beleven", zo vertelt Henk Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer – red.). "Als er geen FNRS-proefjes gehouden worden, is er wel een springwedstrijd of menles. Maar deze jaarlijkse Pas de Deux is toch wel een van de hoogtepunten – enorm leuk voor zowel deelnemers als toeschouwers. Bij een Pas de Deux is het de bedoeling dat twee ruiters zelf een proef verzinnen, op muziek. Iedereen doet zijn best zo origineel mogelijk voor de dag te komen. De ruiters kiezen een thema en passen hun muziek en kleding daarop aan. Bovendien worden de paarden en pony's vaak helemaal versierd. In de loop der jaren hebben we al heel wat prachtige creaties voorbij zien komen! We hadden ook dit jaar weer een lange lijst met deelnemers. Het leuke is, dat zowel beginners als zeer gevorderden met grote inzet aan het evenement deelnemen. Een haast onmogelijke taak ligt er voor de jury, die uit al die originele optredens een winnaar moet aanwijzen!"
Voor de uitslagen zie www.manegeoostmoer.nl.