StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het is inmiddels traditie geworden dat in de meeste schoolvakanties een Poets- en Zadelcursus gegeven wordt op Manege Oostmoer. Ook in de afgelopen voorjaarsvakantie hebben weer een paar groepen die cursus met goed resultaat gevolgd. Een nieuwe lichting ruiters en amazones weet nu precies hoe ze op stal en in de poetsgang met een pony om moet gaan.

Paard wordt gepoetst
Opperste concentratie tijdens het hoeven krabben, een van de onderdelen van de Poets- en Zadelcursus van Manege Oostmoer. Instructrice Michelle Stolk biedt een helpende hand en let erop dat het er allemaal veilig aan toe gaat! (foto: Myra Lugthart)

"Héél erg leuk om te doen!", zo vertelt Ria Zwanenburg, een van de vaste begeleidsters van de cursusgroepen. "Een paar jaar geleden is de Poets- en Zadelcursus door Manege Oostmoer in elkaar gezet. Het is sindsdien elke keer weer een feest om met al die enthousiaste deelnemertjes aan deze cursus te werken! Om te beginnen moeten zij leren een pony op stal veilig te benaderen. Verder leren zij de pony een halster om te doen, aan de hand mee te nemen en vervolgens op een veilige manier vast te zetten in de poetsgang. We laten de kinderen daarna in kleine groepjes aan een pony werken: borstelen, hoeven krabben, manen en staart verzorgen, alles komt aan bod. Alle taken worden gerouleerd, tot en met hoofdstel en zadel opdoen. We letten er vooral ook op dat de kinderen op een veilige en verantwoorde manier met de ponies omgaan. Manege Oostmoer is tenslotte een vijfsterren-FNRS-manege, veiligheid staat hoog in het vaandel!", lacht Ria.

Dat de cursussen ook dit keer weer een succes waren, wordt bevestigd door Manege Oostmoer-instructrice Michelle Stolk, die samen met Ria de cursus leidt: "In mijn lessen wordt er enthousiast op gereageerd en er is goed te merken dat er nieuwe kennis is opgedaan!". Voor meer informatie over de Poets- en Zadelcursus bel Manege Oostmoer, tel. 611242 of zie www.manegeoostmoer.nl.