StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Manege Oostmoer is één van de 360 bedrijven die aangesloten zijn bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, kortweg FNRS. De FNRS organiseert jaarlijks de landelijke zitcompetitie en bij Manege Oostmoer worden de voorrondes hiervan op zaterdag 27 maart 2010 verreden.

Advertentie zitcompetitie
Voor de zitcompetitie 2010 – die georganiseerd wordt door de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra en de 360 daarbij aangesloten manegebedrijven – wordt flink campagne gevoerd. Op de landelijk uitgegeven poster prijkt een Flakkeese amazone: een van de finalisten van vorig jaar, de 9-jarige Milou Arensman uit Middelharnis! (foto: archief FNRS)

"De FNRS heeft de zitcompetitie in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken", vertelt Henk Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer – red.). "Als een ruiter goed zit, is dat niet alleen prettig voor die ruiter zelf, maar vooral ook voor het rijdier! Deelname aan de zitcompetitie is voor al onze manegeklanten en -klantjes mogelijk, vooropgesteld dat ze al hebben meegedaan aan F-proefjes. Je paard of pony krijg je toegewezen d.m.v. loting, iedereen heeft zo gelijke kansen. Ook de jurering zal anders zijn dan bij de reguliere F-proefjes: twee FNRS-juryleden zullen, onafhankelijk van elkaar, ieder álle deelnemers beoordelen. Hun bevindingen worden samengevoegd en aan de hand van beide juryrapporten komt de klassering tot stand", legt Henk uit.

Regiofinale
"In elk van de vier categorieën komt een top-drie naar voren," zegt Henk. "Het is aan de winnaars zelf om te beslissen of zij in willen schrijven voor de volgende ronde: de regiofinale. Die wordt op slechts veertien maneges in Nederland verreden en Manege Oostmoer is daar straks weer een van! Erg leuk dat wij de regiofinalisten mogen verwelkomen. Dat gaat op zondag 13 juni 2010 gebeuren. De winnaars van díe dag mogen door naar de kwartfinales en wellicht daarna naar de halve finales in het mekka van de paardensport, het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne. De állerbesten kunnen daar een privéles van een bekende Nederlandse ruiter/amazone winnen!"
Voor alle voorwaarden voor deelname zie www.manegeoostmoer.nl of www.fnrs.nl. Inschrijven kan nog tot uiterlijk zaterdag 20 maart 2010