StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op zaterdag 30 januari 2010 was in Waddinxveen de 2e wedstrijd voor het Zuid Hollands kampioenschap (de 1e wedstrijd was op 23 januari in Alphen a/d Rijn). Met ongeveer 150 wedstrijd turners een drukke wedstrijd.

Op deze wedstrijd kwamen de jongens en heren in de 3e t/m 8e divisie uit. Niek de Vreeze uit Sommelsdijk behaalde een 1e plaats in de categorie Jeugd, niveau 12, 7e divisie met 106,7 punten. Ook Marijn Götzenberger uit Stad aan 't Haringvliet behaalde een 1e plaats, in de categorie Pupil niveau 12, 6e divisie met maar liefst 110,7 punten.
In de categorie Instap, niveau 12, 4e divisie deden 3 jongens van MH-SD mee. Geert Strijdhorst uit Stad aan 't Haringvliet dwong met overmacht de 1e plaats af met 111,7 punten. Gevolgd door een turner uit Middelharnis met 109 punten, goed voor een 2e plaats. En Emil van den Doel uit Sommelsdijk haalde nog een mooie 5e plaats binnen met 101,3 punten.

In de categorie Pupil niveau 9, 3e divisie had Joris van den Nieuwendijk uit Sommelsdijk 23 tegenstanders, maar met 100,3 punten mag hij zeer tevreden zijn met de 5e plaats. Micha van Rumpt uit Middelharnis die vorig jaar zelfs doordrong in de finale van de Nederlands Kampioenschappen turnde met 66,6 punten naar een gedeeld 3e plaats in de categorie Jeugd niveau 8, 3e divisie.
Wanneer turners in de categorie Jeugd komen (12 jaar) zijn ze verplicht om vanaf niveau 10 keuze oefenstof te turnen dit betekent dat er veel meer vrijheid is om de oefening samen te stellen. Ook betekent het dat de punten telling anders verloopt en dat daardoor het aantal punten een stuk lager ligt.

In de categorie Senior niveau 5, 3e divisie behaalde Johan van Nimwegen uit Sommelsdijk een welverdiende 1e plaats met een voorsprong van 2,1 punten op de nummer 2 bij een totale score van 69,1 punten. Johan heeft de afgelopen jaren al een aantal keren op het NK gestaan als Junior, dit jaar zit hij voor het eerst in de categorie Senior en met de 1e plaats op de Zuid Hollandse kampioenschappen is de kans groot dat hij weer tot het NK door gaat dringen.

Al met al zijn de Zuid Hollandse kampioenschappen voor gymvereniging MH-SD zeer succesvol verlopen. Van de 11 turners die meegedaan hebben zijn er 7 teruggekomen met een medaille. Informatie over gymvereniging MH-SD kunt u vinden op www.mhsd.nl.

Winnaar
Winnaar