StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Op zaterdag 23 januari 2010 werd door de werkgroep Turnen Heren van het district Zuid Holland van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) de districtswedstrijd van Zuid Holland georganiseerd in Alphen a/d Rijn.

Persbericht MH-SD

Op zaterdag 23 januari 2010 werd door de werkgroep Turnen Heren van het district Zuid Holland van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) de districtswedstrijd van Zuid Holland georganiseerd in Alphen a/d Rijn. Dennis Swinkels van gymvereniging MH-SD uit Sommelsdijk deed mee in de hoogste categorie (ere divisie) en behaalde met 14 tegenstanders een geweldige 2e plaats.

Dennis is met 7 jaar de jongste turner bij MH-SD die aan wedstrijden mee doet. In november 2008 is Dennis voor het eerst gaan gymmen in de jongensgroep op woensdag. Door veel te klimmen, te klauteren en te springen legde Dennis een goede motorische basis om goed te kunnen turnen. Na een uitgebreide test werd hij goedgekeurd om mee te doen met de jongens selectie op maandag.

Totaal traint Dennis 5 uren per week en doet dit met erg veel plezier. Als hij ziek is zou hij het liefst nog gaan trainen. Zelfs thuis heeft hij wat toestellen staan om de kunnen oefenen. Zijn grote droom is om in 2020 mee te doen aan de Olympische spelen.