StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Drie amazones van Manege Oostmoer mochten 12 september 2009 in Hippisch Centrum Deurne tijdens Horse Event meedoen aan de landelijke finales van de FNRS Zitcompetitie 2009

Persbericht Manege Oostmoer

Drie amazones van Manege Oostmoer mochten 12 september 2009 in Hippisch Centrum Deurne tijdens Horse Event meedoen aan de landelijke finales van de FNRS Zitcompetitie 2009. Want Louise, Marit en Milou hadden ieder in hun eigen categorie een plaats veroverd in de top 10 van Nederlandse manegeruiters!

"Met een grote groep supporters waren we de hele dag bij onze meiden", vertelt begeleidster en FNRS-jurylid Elly Mulder-Hanse. "De voorbereidingen zijn echt heel goed geweest, we hebben bij Manege Oostmoer alle gelegenheid gekregen om intensief te trainen. Het instructieteam van Manege Oostmoer let van de eerste lessen af aan heel goed op een juiste houding en zit van de ruiter. Het team heeft daarmee de solide basis gelegd, waarmee de kandidaten door al die voorrondes wisten te komen. Vanuit mijn jury-standpunt heb ik de amazones nog wat extra training gegeven. Maar... àlle finalisten uit het hele land hebben natuurlijk hun best gedaan de puntjes op de i te zetten. En bij de paardensport blijf je toch te maken hebben met een jury, die jouw goede momenten ziet, maar misschien net ook even een wat minder momentje. De uitslagen lagen allemaal dicht bij elkaar. Logisch, als je in de top tien van Nederland zit! Helaas hebben onze kanjers geen podiumplaats bemachtigd. Maar ze zijn wel een geweldige ervaring rijker: rijden voor groot publiek, in een enorm hippisch centrum, met als beloning een medaille die omgehangen werd door niemand minder dan Anky van Grunsven!"

"De resultaten van Louise, Marit en Milou hebben ons allemaal extra gemotiveerd om er ook bij de nieuwe ronde van de zitcompetitie weer helemaal voor te gaan. Let maar op: volgend jaar is Manege Oostmoer weer van de partij!", zo verzekert Elly. "Iedereen die in het bezit is van een FNRS Ruiterpaspoort, kan zich in principe inschrijven voor de voorrondes. Zo rond maart 2010 gaan we daar bij Manege Oostmoer weer mee beginnen. Als je meer over de zitcompetitie wilt weten, kijk dan even op www.fnrs.nl."