StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
In mei 2009 is de 19-jarige Kristel Meijer uit Ouddorp het instructieteam van Manege Oostmoer komen versterken. Kristel heeft sindsdien laten zien dat zij haar vak verstaat; vele manegeklanten zijn heel blij met haar aanwijzingen.

Persbericht Manege Oostmoer

In mei 2009 is de 19-jarige Kristel Meijer uit Ouddorp het instructieteam van Manege Oostmoer komen versterken. Kristel heeft sindsdien laten zien dat zij haar vak verstaat; vele manegeklanten zijn heel blij met haar aanwijzingen. Maar niet alleen weet zij feilloos verbeterpunten bij haar leerlingen aan te stippen, zijzelf staat ook haar mannetje op dressuurgebied.

"Ja, ik mag deze maand in de categorie ZZ-licht gaan starten met Rex, mijn 11-jarige ruin", vertelt Kristel. "Rex (afstamming Pion x Cassis) is een flinke schimmel, zijn schofthoogte is 1.78 m. En vanaf het moment dat hij door zijn eigenaresse bij me werd gebracht om te trainen en op conditie te brengen voor de verkoop, was ik helemaal weg van hem. Rex is een paard met gebruiksaanwijzing. Als hij je niet mag, zal hij ook z'n best doen je van zijn rug af te krijgen. Een aantal aspirant-kopers werd door Rex afgeworpen en de verkoop wilde dan ook niet zo vlotten!", lacht Kristel. "Maar ik vond hem helemaal leuk en hij mij blijkbaar ook. Onze trainingssessies gingen heel ontspannen. Uiteindelijk hebben zijn eigenaresse en ik de enig logische oplossing bedacht: Rex werd aan mij verkocht! Rex en ik zijn toen serieus gaan trainen en het wedstrijdcircuit ingedoken. In een maand tijd waren we samen door de Z1 heen!"

Winstpunten
"In de Z2 hebben we goed de tijd genomen. Steeds reden we flinke winstpunten en theoretisch gezien hadden we al eerder in de ZZ-licht mogen starten. Maar ik wilde eerst goed het gevoel hebben dat we er samen helemaal klaar voor waren. Met 19 winstpunten in de Z2 is dat nu echt wel het geval. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan in deze nieuwe categorie, de ZZ-licht. We krijgen geen puntenwaardering meer, maar een beoordeling in percentages. En in plaats van 1 jurylid, zitten er nu minimaal 3 juryleden en soms 4 langs de ring! Met 60 % heb je 'voldoende' gereden en een winstpunt gehaald. Nou, Rex en ik gaan ervoor! Deze maand starten we dus voor het eerst in deze categorie, we doen mee aan wedstrijden in Oud-Beijerland en Schaijk. Hoe de uitslag ook zal zijn, we zullen er in ieder geval plezier in hebben!”" weet Kristel. En aan supporters zal het haar vast niet ontbreken: de leerlingen bij Manege Oostmoer leven met Kristel mee!