StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
De derde Diekdagen in Middelharnis stonden traditiegetrouw geheel in het teken van het paard. Manege Oostmoer bood een programma met allerlei facetten van de paardensport.

Persbericht Manege Oostmoer

De derde Diekdagen in Middelharnis stonden traditiegetrouw geheel in het teken van het paard. Manege Oostmoer bood een programma met allerlei facetten van de paardensport. Zo kon het publiek de hele middag gratis ringsteken of een rit met de huifkar maken. Voor de kleintjes was er gratis ponyrijden op het veldje rondom de muziektent. En op het plein voor het Diekhuus volgde van twee uur 's middags tot 's avonds half negen het ene optreden na het andere, waarbij Stad prachtig vertegenwoordigd was!

De 13-jarige Jade Degenkamp (Lievevrouwepoldersedijk) deed op haar leuke witte pony Magic mee aan twee optredens: samen met Priscilla Peeman uit Middelharnis reed ze een proef op de muziek uit de Disneyfilm Sneeuwwitje. En toen Adrie Kieviet (mede-eigenaar van Manege Oostmoer) aan het publiek uitgebreide informatie gaf over springen, liet Jade met Magic steeds mooi zien wat Adrie bedoelde.

Louise Broere (Achterdijk) is vanwege de FNRS Zitcompetitie 2009 de laatste tijd al regelmatig in het nieuws geweest. De 13-jarige amazone is in haar categorie immers bij de beste tien van Nederland beland en gaat Manege Oostmoer straks bij de halve finales vertegenwoordigen in Deurne! Tijdens de Diekdagen deed Louise op manegepony Quint mee met de demonstraties Zitcompetitie en Vaardigheid.

Louise's moeder Jacoline reed samen met Karin Lengkeek een kür op muziek. De dames waren daarbij prachtig uitgedost als jonkvrouwen. Jacoline reed, gekleed in het blauw, op haar merrie Mossenia P (kortweg 'Moos'), waarmee ze al een paar jaar in pension is bij Manege Oostmoer. Karin (in het zwart met goud) reed op haar merrie Melvy, die ze bij huis aan de Vrouwtjesweg heeft staan.

Nikita Schaap woont in de Nieuwstraat en is in het dagelijks leven horecamedewerkster bij Manege Oostmoer. Daar heeft ze ook al jaren haar mooie palominoruin Agnetos in pension staan. Nikita maakt deel uit van de carrouselgroep van Manege Oostmoer. Met drie collega's uit die groep gaf ze een demonstratie van het rijden met een viertal. Op de foto: vlnr Rita Buijs op Annie, Robbert Confurius op Doddle, Nikita Schaap op Agnetos en Werner van Batum op manegepaard Gipsy.

In de avond was 'Doornroosje' geprogrammeerd. De drie feetjes uit die Disneyfilm werden uitgebeeld door de 18-jarige Samantha Lugthart (Kolff van Oosterwijkstraat) en haar vriendinnen Daphne Boelhouwer uit Sommelsdijk en Jennifer Rommelse uit Middelharnis. Samantha (in het blauw) reed op haar Sparky, Daphne (in het groen) op Pacha Parabel en Jennifer (in het rood) op Rebel. De rijdieren van deze drie dames staan ook in pension bij Manege Oostmoer.

Het weer zat — ondanks alle regendreigingen — enorm mee. Er kan teruggekeken worden op een geslaagd evenement! En voor wie zich dat afvraagt: vanzelfsprekend is door Manege Oostmoer na afloop langs de gehele route alle mest opgeruimd, van het Zandpad in Middelharnis tot de Oostmoersedijk in Stad!

Samantha Lugthart
Samantha Lugthart met haar vriendinnen rijden als drie feetjes uit Doornroosje. (foto: Myra Lugthart)