StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Bij het viersterren FNRS-bedrijf Manege Oostmoer in Stad aan 't Haringvliet is men wel gewend aan het organiseren van grote evenementen. Toen onlangs het verzoek kwam om plaats te bieden aan selectiewedstrijden, was een positief antwoord dan ook snel gegeven.

Door Myra Lugthart

Bij het viersterren FNRS-bedrijf Manege Oostmoer in Stad aan 't Haringvliet is men wel gewend aan het organiseren van grote evenementen. Toen onlangs het verzoek kwam van Kring 6 Zuid Hollandse Eilanden van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) om plaats te bieden aan hun selectiewedstrijden, was een positief antwoord dan ook snel gegeven.

"We zijn in de gelukkige positie dat wij een dergelijke wedstrijd goed kunnen huisvesten", vertelt Henk Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer, red.). "Zelfs op zo'n drukke zaterdag, die bij ons wekelijks al volgeprogrammeerd is met lessen, momenten van vrijrijden en met wedstrijden, kunnen wij daarnaast best ruimte bieden aan de wedstrijdruiters van de KNHS. Mijn broer Adrie (mede-eigenaar Manege Oostmoer, red.) heeft ervoor gezorgd dat er in no-time een wei geschikt werd gemaakt voor het parkeren van de trailers en dat er weides ingericht werden met drie wedstrijdringen, plus ruimte om in te rijden. Bovendien konden de deelnemers aan de selectiewedstrijden de gehele dag exclusief gebruik maken van onze twee buitenmaneges. De KNHS had ons ook verzocht om extra mankracht te leveren voor de wedstrijddag. Als Manege Oostmoer-team zijn we er trots op dat we een beroep kunnen doen op een heel groot aantal vrijwilligers. Met z'n allen hebben we er weer voor gezorgd dat onze gasten, die vanuit de wijde omtrek met hun paarden en pony's naar 'Stad' waren gekomen, onder prima omstandigheden hun wedstrijd hebben kunnen rijden!"

Voor alle uitslagen zie www.kring6zhe.nl.