StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Zaterdag 9 mei 2009 vertrok Bernard Brugman naar een internationale motorwedstrijd. Onze dorpsgenoot startte in de zgn.: 750 cc- 2 cilinders en 500 cc- meer cilinders klasse. Het gaat hier om motoren die gebouwd zijn tot 1977.

Door Wim van Ham

Zaterdag 9 mei 2009 vertrok Bernard Brugman na de 1e repetitie van het kaaispel: "Overleve", samen met zijn vaste monteuse en tijdwaarneemster Marlies van Adrighem, naar Duitsland richting de Eifel. Eenmaal daar aangekomen regende het behoorlijk. Gelukkig was het de volgende dag droog en konden de voor zondag geplande races beginnen. Het betrof hier internationale motorwedstrijden van verschillende klassen.

Onze dorpsgenoot startte in de zgn.: 750 cc- 2 cilinders en 500 cc- meer cilinders klasse. Het gaat hier om motoren die gebouwd zijn tot 1977. Dus er is zeker sprake van "klassieke modellen". Bernard reed, voor de kenners, op een Honda CB 500.

Naast de snelheid is ook de regelmatigheid in het rijden maatgevend voor de uitslag. Na aanvankelijk zelfs ex ae.quo op de 1e plaats gelegen te hebben, heel bijzonder op dit snelle circuit, eindigde Bernard in het sterk bezette internationale veld op de zeer verdienstelijke 2e plaats. Dit allemaal met de bovengenoemde Honda CB 500 die door zijn motorvrienden de bijnaam 't Gommertje heeft gekregen ... ???

Proficiat Bernard voor deze knappe prestatie, ook complimenten voor zijn monteuse Marlies en de nooit aflatende hulp van Ton de Graaff (garage Ton de Graaff/Dirksland) die voor de fine-tuning zorgde.Of was het succes toch ook een beetje te danken aan de dit weekend, van de burgemeester van Stad, geleende caravan met de naam Grand-Prix ...

Op de komende Stadse Dag in september zullen de diverse motoren van Bernard te bewonderen zijn tijdens het ochtendprogramma.

Bernard Brugman met beker bij caravan