StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Na de voor Manege Oostmoer zo succesvolle afsluiting van het zitcompetitieseizoen 2008 is er door bijna 40 deelnemers met extra enthousiasme begonnen aan een nieuwe ronde van de KNZ Zitcompetitie.

Persbericht Manege Oostmoer

Na de voor Manege Oostmoer zo succesvolle afsluiting van het zitcompetitieseizoen 2008 - met een finalist in de landelijke finale èn de bokaal voor Bestzittend Ruitersportcentrum in de prijzenkast - is er door bijna 40 deelnemers met extra enthousiasme begonnen aan een nieuwe ronde van de KNZ Zitcompetitie.

"Onze ruiters en amazones zijn inmiddels wel gewend aan het concept van de zitcompetitie", zo vertelt FNRS-jurylid Francis Rietveld. "Om te beginnen moet je een goede houding en zit hebben. Daar wordt bij Manege Oostmoer tijdens de lessen altijd goed op gelet, dus wat dat aspect betreft, kunnen de deelnemers met goed vertrouwen de strijd aangaan. Anders dan bij de 'gewone' FNRS-proeven, rijd je met z'n vieren tegelijk een hele uitgebreide proef. En het spannende van de zitcompetitie is, dat de toewijzing van de pony's en paarden door middel van loting plaatsvindt. Dat geldt ook voor de volgorde van binnenkomst. Iedereen start met gelijke kansen! Mijn collega-jurylid Elly Mulder-Hanse en ik vonden dat alle deelnemers op hoog niveau hebben gereden. Elly en ik hebben helemaal apart van elkaar moeten jureren en we bleken het helemaal eens te zijn geweest: we hadden - zonder het van elkaar te weten - allebei dezelfde top drie in elk van de categorieën! We kijken er bij Manege Oostmoer allemaal alweer naar uit om onze twaalf categoriewinnaars straks in de regiofinales aan het werk te zien!"

Voor alle uitslagen zie www.manegeoostmoer.nl.

Winnaars
Louise kampioen!!! - In categorie 2 (leeftijd 13 t/m 17 jaar op 12 september 2009, nog niet in het bezit van het F8-diploma), heeft onze eigen Stadse Louise Broere (links op de foto, in gezelschap van nog twee kampioenen, Milou Arensman uit Middelharnis (m.) en Anaïs Tsakonis uit Nieuwe Tonge) acht andere deelnemers in haar categorie achter zich gelaten en is kampioen geworden! Louise woont met haar ouders Hans en Jacoline op de Achterdijk, nr 65. (foto: Myra Lugthart)