StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Afgelopen najaar werd er op Manege Oostmoer voor het vijfde achtereenvolgende jaar een puzzelrit gehouden. Het bedrag werd besteed aan hulpmiddelen voor het paardrijden voor mensen met een beperking.

Persbericht Manege Oostmoer

Afgelopen najaar werd er op Manege Oostmoer voor het vijfde achtereenvolgende jaar een puzzelrit gehouden. Organisatoren Leo en Aja Verhoeff wisten ook ditmaal een prima bestemming voor de opbrengst ervan: het bedrag zou besteed moeten worden aan hulpmiddelen voor het paardrijden voor mensen met een beperking.

"Op Manege Oostmoer is al jarenlang van álles mogelijk om mensen met een beperking van paarden en pony's te laten genieten", weten Leo en Aja. "Zo heeft de manege een huifkar die geschikt is voor rolstoelgebruikers en daarvan wordt vaak met plezier gebruik gemaakt. Verder is er een vaste, heel enthousiaste groep vrijwilligers die klaarstaat om Henk (Kieviet, mede-eigenaar van Manege Oostmoer - red.) te helpen bij de begeleiding van groepen mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die van hun wekelijkse paardrijles komen genieten.
Henk heeft in 1980 al de tweejarige opleiding gevolgd tot FPG-instructeur, dus de klanten met een beperking zijn bij Manege Oostmoer in goede handen. Toen we met de organisatie van de puzzeltocht bezig waren, hebben we met Henk overlegd of er misschien nog extra hulpmiddelen nodig waren. Toevallig waren hij en zijn broer Adrie (Kieviet, mede-eigenaar van Manege Oostmoer - red.) toen juist bezig met een eigen ontwerp voor een nieuw opstapperron. En dankzij alle deelnemers aan de puzzelrit is dat perron er nu gekomen. Breed, oerdegelijk, gemakkelijk hanteerbaar en heel veilig. Begeleiders, rijdieren en vooral ook de ruiters en amazones met een beperking zijn er enorm bij gebaat!"