StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op de kaai was het al vroeg een drukte van belang. Heel veel kinderen, velen vermomd als Zwarte Piet, en ook heel veel ouders en trotse opa’s en oma’s stonden op te Sint te wachten. Gelukkig was het droog en de kou was door de spanning goed te dragen.

Sinterklaas

De eerste tekenen van de nadering van Sinterklaas waren een aantal Pieten, die op de sluis dansten en naar de kaai kwamen om vast pepernoten uit te delen. Na een poosje van gespannen wachten kwam de prachtig versierde boot met Sinterklaas en een heleboel Pieten onze haven binnengevaren.
Tjonge, wat waren er veel Pieten, wel 21!!

Sint werd van boord geholpen en kreeg van veel kinderen een handje om hem welkom te heten. Sint hoefde niet te lopen naar het Trefpunt want de echte Stadse brandweerauto stond op hem te wachten. De Pieten mochten er ook in, maar een paar van hen klommen er zelfs bovenop en stonden daar te dansen. Wel gevaarlijk hoor, maar Pieten zijn niet bang, ze klimmen ook op daken.

Na een rit door het dorp kwamen ze bij het Trefpunt aan en daar werd het feest voortgezet. Het was weer een fantastisch evenement en we mogen blij zijn, dat we nog enthousiaste mensen hebben in ons dorp, die dit willen organiseren.

Namens Sinterklaas heel veel dank daarvoor!!!!

Foto's van de intocht kunt in het fotoboek terugvinden.

Sinterklaas