StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het gebouw van het Trefpunt is verouderd en staat net als de scholen op het programma om vernieuwd te worden en eventueel samen op te gaan in één centrum. Dit proces is al enige jaren gaande en nog niet in een vaste vorm gegoten.

Het Trefpunt Stad aan 't Haringvliet

Het huidige bestuur van Ons Trefpunt loopt al een tijd tegen een tekort in vrijwilligers aan en een steeds grotere vraag in taken. Zij heeft zich daarom voor de zomer beraad en een nieuwe vorm voor Ons Trefpunt bedacht. Deze plannen ze graag samen met een oproep aan de Stadtenaren.

Splitsen van beheer en organisatie
De organisatie van leuke activiteiten in ons dorp staat voorop, vertellen Jildou Huisman, secretaris en Deborah van Druningen, penningmeester. "Deze activiteiten kunnen overal op het dorp zijn. Schatgraven op het strandje, Huttenbouw in het Stadse bos, Duik in Stad bij de haven en Sinterklaasfeest in Ons Trefpunt. Het valt of staat niet met één locatie", zegt Jildou. "Het beheer van een pand in deze staat met weinig vrijwilligers die daar structureel de tijd voor hebben en tegelijk voldoen aan de subsidievereisten, vraagt veel. We gebruiken onze uren liever voor het organiseren van die activiteiten, dan alle randvoorwaarden", vult Deborah aan.

Ons Trefpunt Beheer
In overleg met de Dorpsraad en gemeente is het bestuur daarom op zoek gegaan naar een oplossing. "Dit is niet gemakkelijk want we zijn aan overeenkomsten gebonden. Toch is er een constructie mogelijk waarbij we beheer en organisatie uit elkaar trekken. De eerste stap hierin is een oproep voor een tweede bestuur. Een bestuur dat zich volledig richt op het beheren van het pand", vertellen de bestuursleden.
"Dit tweede bestuur zorgt dat het pand netjes is, dat inwoners het kunnen huren voor speciale gelegenheden en overlegt waar nodig met de gemeente over de functie van het gebouw. Als deze taken worden losgekoppeld geeft het ons de ruimte ons te richten op het werven van vrijwilligers en sponsoren voor de activiteiten en de organisatie zelf. We hopen echt dat er dorpsgenoten zijn, die gehoor geven aan onze oproep."

OPROEP
Ben jij geïnteresseerd in een functie voor het tweede bestuur Ons Trefpunt- Beheer? We zoeken een:

  • voorzitter, je bent aanspreekpunt voor de gemeente en instanties
  • penningmeester, je bent verantwoordelijk voor de inkomsten, uitgaven en subsidiestromen
  • secretaris, je bent verantwoordelijk voor de verhuur en contact met vrijwilligers

Naar verwachting kosten deze functies je gemiddeld 8 uur per week.
Mail bij interesse naar administratietrefpunt@upcmail of bel voor meer info met Deborah 06 44 01 02 18 of Jildou 06 24 26 11 30.