StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Koningsdag in Stad: Oude tradities, nieuwe mensen.
Koningsdag, voor sommigen een traditie voor anderen een eerste kennismaking. De vrijwilligers van voetbalvereniging SNS en Ons Trefpunt zorgden voor ontmoetingen tussen oud en nieuw.

Stadsomroeper leidt lawaaioptocht 

Het feest dat startte bij Ons Trefpunt, trok allereerst de kleinsten. Zij maakten samen met de Stadsomroeper dat iedereen kon horen dat het feest voor Koningsdag begonnen was. Aan fietsen, tractoren, steppen en andere 'wieltjes' was vakkundig een blik gebonden. Deze lawaai optocht vanuit, hoe toepasselijk, de Oranjelaan, trok door het dorp naar het voetbalveld.
Vanachter de ramen konden zo ook de oudere Stadtenaren meegenieten van de veelal bont uitgedoste kleintjes. 

Bij SNS kregen alle kinderen een medaille voor hun inzet uitgereikt door Cees Grinwis de vlag werd gehesen en de spelen konden beginnen!

Na het fiets versieren, stonden op het gras voor de kindjes allerlei  'oud Hollandse' spelen klaar om de strijd aan te gaan.

Alvast een kijkje nemen

Er waren naast de vele oud bekenden ook mensen die zichzelf binnenkort Stadtenaar mogen noemen. De nieuwbouw zorgt dat kopers alvast een kijkje komen nemen bij evenementen in hun  nieuwe woonplaats.
Gastvrij als de dorpelingen zijn, werden er al snel tips en weetjes uitgewisseld. 

Spuitfestijn

De Stadse brandweer bluste samen met de kleintjes van alles omver en hield een heuse oefening in de kleedkamers van de voetbalclub. Spannend, maar vooral heel stoer. 

Aan het eind van de dag en begin van de avond, maakte de dj er nog een feestje van. 

Op een drupje regen na een geslaagde dag, volgens de organisatie. De plannen voor volgend jaar worden al gesmeed.