Al vroeg ging Leen Leune als omroeper door het dorp om iedereen te laten weten dat er feest was in en om het Trefpunt. Drie gigantische springkussens waren toen al opgesteld.

Verklede kinderen kwamen met hun ouders naar de Oranjelaan en hebben vandaar in optocht door het dorp gelopen. Hun fietsen hadden ze bij het Trefpunt gelaten, want na terugkomst gingen ze die versieren. De mooiste creaties waren het resultaat; zie het fotoboek. Ook was er een kleedjesmarkt, waar je mooie spullen kon kopen.

Om 10 uur kwam Mevr. Addy Reijerkerk van de gemeenteraad de Nederlandse vlag met wimpel hijsen onder het zingen van het Wilhelmus. De springkussens waren zeer in trek en er werd dan ook enthousiast gesprongen, zelfs volwassenen waagden af en toe een salto.

Ondertussen waren op het parkeerterrein achter het Trefpunt een achttal spelletjes opgezet. Ieder kind kreeg een stempelkaart, waarop na ieder spelletje een stempel gezet werd. Er was: sjoelen, eierloop, spijkerpoepen, ringgooien, spijkerbroekhangen, koemelken e.d. Hadden ze alle stempels verzameld, dan kregen ze een zakje chips. Heel veel kinderen hebben ook hun hand in de grabbelton gestoken en er een leuk cadeautje uit gehaald.

Voor de inwendige mens werd gezorgd door Broer en Sten, die samen 84 broodjes hamburger verzorgden. Natuurlijk waren er ook volop frieten te koop.

Na de middag was er Stads Got Talent, 4 groepen deden er mee. De tweede prijs moest gedeeld worden (die waren even goed) dus werd er beloofd, dat de volgende dag een beker bijgekocht zou worden. En het springen ging maar door, ze waren onvermoeibaar die kinderen.

Brandweerdemonstratie

Aan het eind van de middag was er een demonstratie van de Brandweer, die veel belangstelling trok. De kinderen stonden in de rij om even te mogen spuiten.

Het beloofde Oranjebal werd meer een sit-in. Er werd niet gedanst, maar het was tot in de late uurtjes erg gezellig.
Al met al een hele geslaagde Koningsdag.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD