StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Door de jaren heen hebben al heel wat kindjes elkaar ontmoet bij Thee&Siroop. Het idee voor deze speelgroep voor kinderen van 0-4 jaar is aan de keukentafel ontstaan.

Poster
Klik voor een vergroting.

Jildou Huisman, organisator, vertelt: "Door zelf een speelgroep op te richten, gaf ik invulling aan de behoefte van mijn zoontje Kees om met andere kindjes te spelen. Hij was 1,5 dus de peuterspeelzaal was nog niet in zicht. Zelf woonden we net in Stad en kenden ook nog niet veel mensen. Het startten van Thee & Siroop zorgde voor twee vliegen in een klap. Kees maakte vriendjes en ik kreeg er veel contacten bij op het dorp."

"Inmiddels neem ik mijn jongste dochtertje Nine van 2 jaar mee. Met veel plezier zie ik dat meer ouders elkaar bij Thee & siroop voor 'het eerst' treffen. Soms klikt het zo goed dat er zelfs vriendschappen uit ontstaan. Kindjes raken vertrouwd met andere kinderen om hen heen en met de ruimte van de peuterspeelzaal. Ze kunnen puzzelen, verkleden, in het keukentje of met de auto's spelen, maar ook gewoon bij mama op schoot blijven en alles eens van een afstandje bekijken."

"Soms kiezen we met de ouders een thema om over te praten, meestal gaan de gesprekken vanzelf. Hoe doe jij dit? Waar loop jij tegenaan? Wanneer ging jouw kindje dat doen? Het gaat om herkenning en om delen in een veilige omgeving. Iedereen maakt hetzelfde mee. Je staat niet alleen".

Thee & siroop is elke tweede en laatste dinsdag van de maand in @OnsTrefpunt, in de ruimte van de peuterspeelzaal. Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken? Je bent welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.

Meer info? Jildou Huisman 06-24261130
Of volg ons op facebook @theesiroop