StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

De bushaltes in Stad aan ’t Haringvliet zijn geschrapt. Eerder vertrokken al de slager, de bakker en de supermarkt. Inwoners vrezen een isolement. ‘Zonder auto ben je hier aan de goden overgeleverd.’

Met een opbrengst van 800 euro zou de christelijke basisschool Albert Schweitzer in Stad aan ’t Haringvliet al tevreden zijn geweest.

Op D.V. dinsdag 22 november 2022 om 19.45 uur organiseert de Hervormde Gemeente van Stad aan ’t Haringvliet in samenwerking met de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) een zendingsavond in verenigingsgebouw ‘De Ark’ in Stad aan ‘t Haringvliet.

Lieve toneelvrienden,
Met het najaar in volle gang is er hoop voor de regenachtige dagen! Er wordt inmiddels weer hard gerepeteerd op het podium in het Trefpunt, de thuisbasis van de toneelvereniging.

Beste kinderen (en ouders) uit Stad aan 't Haringvliet,
Woensdag 2 november 2022 hebben wij met elkaar op school dankdag gevierd. Waar ben jij/bent u dankbaar voor?

Dinsdag 18 oktober 2022 was de feestelijke opening van de nieuwe schoolbibliotheek van CBS Albert Schweitzer. De leerlingenraad had de eer om de bibliotheek officieel te openen door middel van het doorknippen van het lint.

Vroeger hing er in de koekjesfabriek van Nipius op Stad een papier met daarop de tien geboden voor een goede bakkerij. Er is iemand die deze tien geboden graag voor een archief zou willen weten.

Zaterdag 8 oktober 2022 even voor half 10 in de ochtend, het is nog stil in het dorp. Het belooft een prachtige najaarsdag te worden, helderblauwe lucht en een zuchtje wind.

Zaterdag 8 oktober 2022 was de Eilandelijke Brandweerwedstrijd 2022. Er is echter een beker op het fietspad van de Lieve Vrouwepoldersedijk achtergebleven. Mist een van de teams de beker? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als afsluiting van de Kinderboekenweek is er op OBS de Molenvliet een boekenmarkt. Tijdens de boekenmarkt zullen de leerlingen hun oude boeken van thuis verkopen.

Er is een NEW HOLLAND trekker met kenteken TGL-85-F gestolen in Stad aan 't Haringvliet, Nederland op 23-08-2022. Heb jij informatie over deze NEW HOLLAND? Geef het door!

Eén keer per jaar gaan de brandweerkorpsen van Goeree-Overflakkee met elkaar de strijd aan om uit te vechten welke blusgroep zichzelf een jaar lang de beste van GO mag noemen.

In het kader van het wissellijstenproject in het Trefpunt heeft Jan Mackloet meer dan dertig Stadse motorrijders op de foto gezet. Wat opviel bij het maken van deze foto’s was dat veel motorrijders elkaar niet kennen omdat je met een helm op niet herkenbaar bent en vaak alleen op pad bent.

Iedere dorpsbewoner kan zich aanmelden voor het bestuur van de dorpsraad. Als meer dan 9 kandidaten zich aanmelden, worden de bestuursleden door de inwoners gekozen.