StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

Na bijna vier jaar aan het roer te hebben gestaan, neemt Sabina Smaal afscheid van obs de Molenvliet in Stad aan ‘t Haringvliet. Tijd voor een frisse wind in de school.

Net als de meeste andere Flakkeese dorpen heeft Stad aan ’t Haringvliet een rijk koorverleden en afgelopen voorjaar toonden we in de wissellijsten in het Trefpunt vele groepsfoto’s van Soli Deo Gloria en andere plaatselijke koren uit het verleden.

Gedurende de maand oktober staan er voor de ramen van het Trefpunt foto’s van trouwstoeten in het dorp van voor de gemeentelijke herindeling in 1966.

Op zaterdag 4 september 2021 werd het 50 jarig jubileum van Watersportvereniging ‘Waterstad’ uit Stad aan ‘t Haringvliet feestelijk gevierd.

OBS de Molenvliet heeft deze week een groot overleg gehad over hun 140-jarig bestaan! De plannen zijn groots en de voorbereidingen zijn al in volle gang 😃

Al jaren lopen in de maanden oktober tot en met maart op doordeweekse avonden twee dorpsbewoners een uurtje met elkaar door het dorp.

Er zijn twee sleutels gevonden bij de brievenbus van de familie Maas.

Zaterdag 7 augustus 2021 is er weer een tuintjesmarkt in Stad aan 't Haringvliet. De deelname en toegang is gratis! De (voorlopige) routekaart staat op de website van TuintjesmarktStad.nl.

Vijftien jaar geleden was er een overleg tussen de gemeente en de bewoners van ons dorp. De jeugd kwam met het voorstel om een zwemvlot bij het strandje te leggen.

Vanaf donderdag 15 juli 2021 7.00 uur tot vrijdag 16 juli 2021 16.00 uur is de Zeedijk in Stad aan ’t Haringvliet afgesloten voor alle verkeer.

Hoera, we zijn jarig! 🥳
OBS de Molenvliet viert dit jaar haar 140e verjaardag!!

“De ontwikkelingen rondom de Haringvlietbrug zijn niet alleen een drama voor het wegverkeer, maar nu al meer dan zeven weken ook een strop voor de watersportbedrijven rond het Haringvliet.”

De gemeente heeft andere plannen en daarom vaart er deze zomer geen pontje van Stad aan ’t Haringvliet naar Tiengemeten. Maar daarvoor in de plaats kunt u een rondvaart van 2,5 uur maken rondom Tiengemeten, het vogeleiland Bliek en de Ventjagersplaat.

Het was weer een raar jaar voor de middelbare scholieren. Maar ook dit jaar is StadsWeb weer naar de Stadtenaren gegaan die de vlag konden uithangen, omdat ze geslaagd zijn. Hier vindt u een overzicht van deze gelukkigen. Allemaal van harte gefeliciteerd met deze prestatie!