StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Aardgasvrijnieuws

Groene waterstof als één van de mogelijke duurzame oplossingen om te stoppen met aardgas lijkt een veelbelovende optie voor Stad aan 't Haringvliet. Lees hier alle nieuws over dit onderwerp.

--------------------

Wilt u graag een informatiebijeenkomst bijwonen? Maar lukt dat niet fysiek? Dan nodigen wij u van harte uit voor de online informatiebijeenkomst op maandag 27 maart 2023!

In Stad aan ’t Haringvliet op Goeree-Overflakkee werkt een groep inwoners samen met partners aan een plan voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet.

Schouwers Hilde en Paulus hebben op dit moment 139 huurwoningen van Oost West Wonen geschouwd! Dat is maar liefst 84% van het totaal aantal sociale huurwoningen.

Maandag 23 januari 2023 was het weer druk in ’t Trefpunt in Stad aan ’t Haringvliet. De informatieavond over Stad Aardgasvrij ging dit keer vooral over de draagvlakmeting in juni dit jaar en het schouwen van de huizen.

Energieleverancier Essent gaat meewerken aan het project Stad Aardgasvrij. De partijen in het project hebben hier concrete afspraken over gemaakt.

Stad Aardgasvrij is een idee van een groep inwoners uit Stad aan ‘t Haringvliet. Met partners maken zij een plan voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet door collectief over te stappen op groene waterstof of een eigen individuele aardgasvrije oplossing.

Wordt Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025 aardgasvrij? Van 3 juni tot en met 30 juni 2023 kunnen inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hierover stemmen.

Dit jaar werd Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij in Stad aan ’t Haringvliet twee maanden lang met groene waterstof verwarmd.

Deltawind, energiecoöperatie en energieloket voor Goeree-Overflakkee werkt mee aan het schouwen van de woningen in Stad.

Van 3 juni tot en met 30 juni 2023 vindt de draagvlakmeting over Stad Aardgasvrij plaats. Dan kunnen inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties met een aardgasaansluiting stemmen over een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025. Vier weken lang kan er gestemd worden.

Zaterdag 10 december 2023 organiseerde Stad Aardgasvrij een inloopmiddag in Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij.

Met een wat rood hoofd staart schouwer Sander Hartwig de meterkast in. Hij is een van de zeven schouwers die momenteel de woningen in Stad aan 't Haringvliet onder de loep nemen.

In november kwamen raadsleden, tafelaars – de groep inwoners die het initiatief hebben genomen – en projectteamleden bij elkaar in het Rondeel in Middelharnis om te praten over Stad Aardgasvrij.

Op 10 december 2022 van 13.00 tot 17.00 uur organiseren wij een inloopmiddag in Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij in Stad aan ’t Haringvliet. Iedereen is van harte welkom.