StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Aardgasvrijnieuws

Groene waterstof als één van de mogelijke duurzame oplossingen om te stoppen met aardgas lijkt een veelbelovende optie voor Stad aan 't Haringvliet. Lees hier alle nieuws over dit onderwerp.

--------------------

Op maandag 4 maart 2024 van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt.

Het projectteam werkt hard om de acht beloften van Stad Aardgasvrij waar te maken. Met name "Betaalbaar" en "Het mag" krijgen op dit moment veel aandacht.

In Stad aan ’t Haringvliet wordt het aardgasnetwerk, als het project straks doorgaat, gebruikt om waterstof te leveren aan woningen, ondernemingen en maatschappelijke organisaties. Er kan dan geen aardgas meer geleverd worden.

Voor de inwoners die niet bij de informatieavond van 13 november 2023 konden zijn, is er een online bijeenkomst met dezelfde onderwerpen op maandag 11 december 2023 van 20.00 tot 21.00 uur. U bent van harte welkom!

Maandag 13 november 2023 was er weer een informatiebijeenkomst Stad Aardgasvrij. Veel inwoners uit Stad aan ’t Haringvliet waren aanwezig en benieuwd naar hoe het project verder gaat, na de positieve uitslag van de draagvlakmeting in juni.

Op maandag 13 november 2023 van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt.

Druk is het niet, maandagavond 23 oktober 2023 bij de openbare zitting van het centraal stembureau van Stad Aardgasvrij.

Maandag 23 oktober 2023 vanaf 19.30 uur vindt in ’t Trefpunt in Stad aan ’t Haringvliet de openbare zitting van het centraal stembureau Stad Aardgasvrij plaats. Tijdens deze zitting wordt de voorlopige uitslag definitief gemaakt en kunnen de kiezers bezwaar maken.

Maakt u zich zorgen of heeft u vragen na de uitslag van de draagvlakmeting? Neem dan contact op via 06 15 48 64 78 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij het binnenrijden van het dorp valt het spandoek over de draagvlakmeting rondom Stad Aardgasvrij al op. In de maand juni stemde 77,6 procent van de Stadtenaren met aardgasaansluiting vóór het plan om van aardgas over te gaan op waterstof.

In de maand juni stemde 77,6% van de Stadtenaren met een aardgasaansluiting vóór een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025. Dit betekent dat er voldoende draagvlak is. Dit wordt definitief na de bezwaarperiode. Daarna gaat de overstap door als ook aan de andere beloften wordt voldaan.

Vrijdagavond 30 juni 2023 werd rond half ’s negen de uitkomst van de draagvlakmeting rondom Stad Aardgasvrij gepresenteerd. Eilanden-Nieuws vroeg een viertal partijen om zowel terug als vooruit te blikken op het project.

Ook tijdens de zomerperiode kunt u terecht bij het projectteam van Stad Aardgasvrij voor vragen of zorgen. Neem hiervoor contact op met Bobby Groenewoud, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 15 48 64 78. Het is ook mogelijk om officieel bezwaar te maken.

Vrijdagavond 30 juni 2023 om 20:00 uur werd de voorlopige uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij bekendgemaakt. 77,6% van de Stadtenaren met een aardgasaansluiting stemde voor.