Kokkerellen met StadsWeb kreeg twee heerlijk ouderwetse recepten toegestuurd. Eén van de recepten is het ouderwetse draadjesvlees en één is de gehaktbal met jus. Deze recepten willen wij u niet onthouden.

Kokkerellen met StadsWeb kreeg twee heerlijk ouderwetse recepten toegestuurd. Eén van de recepten is het ouderwetse draadjesvlees en één is de gehaktbal met jus. Deze recepten willen wij u niet onthouden.

    Ingrediënten ouderwetse draadjesvlees:
  • 1 kg sucade- of riblappen
  • 1 pakje bakboter
  • smeltjus
  • laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 tomaten
  • 1 flink ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel suiker
  • kruiden voor rundvlees
  • U kunt eventueel azijn gebruiken als u het te lang vindt duren of als het vlees aan het eind van de bereiding toch nog niet zacht genoeg is. Azijn maakt het vlees namelijk zachter.

Bereidingswijze ouderwetse draadjesvlees:
Kruid het vlees, lekker inwrijven aan beide zijden.
0,5 pakje boter in de pan laten smelten, daarna vlees dichtschroeien en om en om keren op een middelmatig vuurtje.
Ui, knoflook, tomaat grof snijden en in de ui 2 kruidnageltjes steken (vergeet ze er niet uit te halen aan het eind van de bereiding!).
Dit alles bij het vlees doen, smeltjus toevoegen en beetje laten smelten , daarna water toevoegen zodat het vlees lekker los komt te liggen en goed de ruimte heeft om te garen en sudderen.
Suiker en mosterd toevoegen en op het kleinste gaspitje zetten en laten sudderen tot het helemaal zacht is geworden. Gemiddeld duurt het zo'n 3 uur voor het echt lekker zacht is, dus geduld is wel vereist in dit geval.


    Ingrediënten ouderwetse gehaktbal met jus:
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 3 eetlepels kruidenpaneermeel
  • 1 ei
  • bakboter
  • rundvleesjus

Bereidingswijze ouderwetse gehaktbal met jus:
Meng het gehakt met de sjalot, het paneermeel en een losgeklopt ei. Vorm er 4 mooie ballen van als alles goed gemengd is.
Maak de ballen iets platter. Verhit de boter in een braadpan en bak de ballen aan beide kanten bruin.
Leg dan het deksel schuin op de pan en laat de ballen in 15 minuten helemaal gaar braden.
Neem ze dan uit de pan en voeg 2½ deciliter water en de inhoud van jusmix toe.
Breng de jus al roerend aan de kook, leg dan de ballen terug in de pan en laat de jus 5 minuten op een laag vuur koken.

Eet smakelijk!!

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD