Een groente die misschien niet zo vaak gegeten wordt is aubergine. Deze ovenschotel met aubergine is een echte aanrader en ook weer gemakkelijk een dag van te voren klaar te maken.

Een groente die misschien niet zo vaak gegeten wordt is aubergine. Deze ovenschotel met aubergine is een echte aanrader en ook weer gemakkelijk een dag van te voren klaar te maken; de volgende dag alleen nog 45 minuten opwarmen in de oven (150 graden) en smullen maar.
Dit recept is voor 3 à 4 personen.

    Ingrediënten:
  • 3 aubergines
  • 1 pond gehakt
  • 3 uien
  • 2 à 3 knoflooktenen
  • zout, peper
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:
Snijd het groen van de aubergines af en spoel ze af onder koud water.
Zet de aubergines in een pan met koud water met een beetje zout en zorg dat ze goed onder water staan.
Laat ze heel zacht koken tot dat de buitenkant er verschrompeld uit ziet (ong. een half uur), haal ze voorzichtig uit de pan en laat ze afkoelen in een vergiet.

In een koekenpan 2 eetlepels olijfolie warm laten worden en het gehakt goudbruin rullen met wat zout en peper, dan de gesnipperde ui erbij doen en mee laten smoren. 2 à 3 teentjes knoflook heel fijn snijden of persen en toevoegen aan het mengsel.
Als de aubergines zijn afgekoeld, ze op een snijplank voorzichtig in lengte door midden snijden en het vruchtvlees heel voorzichtig er uit scheppen (lossnijden), zodat de buitenkant nog heel blijft met 1 cm vruchtvlees als laagje er nog in.
De uitgeschepte helften op de bodem van een ovenschaal leggen. Het worden geen mooie gevulde aubergines want de schil met het overgebleven vruchtvlees is heel zacht, maar daardoor erg lekker.
Het vruchtvlees wat er is uitgeschept in stukjes snijden en aan het gehaktmengsel toevoegen en dan 1 klein blikje tomatenpuree erbij en eventueel nog 'n scheutje ketjap en dit alles goed door elkaar scheppen en bovenop de aubergines scheppen.
Als laatste geraspte kaas er overheen strooien en dan in de oven ongeveer 15 minuten op 150 graden.
Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappelen. Serveren met rauwkost.

Eet smakelijk!!

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD