StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Dit recept is heerlijk bij een buffet of als borrelhapje. Misschien wat voor de komende feestdagen of gewoon als tussendoortje.

Dit recept is heerlijk bij een buffet of als borrelhapje. Misschien wat voor de komende feestdagen of gewoon als tussendoortje.

    Ingrediënten:
  • 1 wit casinobrood van 1 dag oud
  • 1 pot mayonaise
  • Zure room
  • 1 blikje zalm
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 3 eieren
  • Augurken
  • (IJsberg) sla
  • Zout en peper

Bereidingswijze:
We maken een basissaus van 1 pot mayonaise gemengd met zelfde hoeveelheid zure room, op smaak gemaakt met peper en zout.
3 eieren hard koken.
3 bakjes klaarzetten.
In het eerste bakje doen we de zalm, in het tweede de garnalen, wat kleiner gesneden en in het laatste bakje komen de 3 hard gekookte eieren fijngesneden.
Bij al deze bakjes wat basissaus toevoegen, zodat je een salade krijgt.
Wat saus overhouden om later het brood mee in te smeren en ook wat garnaaltjes achter houden voor de garnering.

Van het casinobrood rondom de korsten eraf snijden.
Dan 3x in de lengte doorsnijden zodat je 4 lange repen krijgt en dan nog wat platter uitrollen met de deegroller, zodat je het smeersel er goed op kunt uitsmeren.
Laag 1 met alle zalmsalade bedekken
Laag 2 met eiersalade bedekken
Laag 3 met garnalensalade bedekken
En dan de bovenste laag erop. Over het hele brood dus ook de zijkanten insmeren met de overige basissaus en garneren met wat augurkjes en nog wat garnaaltjes en eventueel wat plakjes ei enz.
Het brood laten opstijven in de koelkast.
Daarna het brood in plakken snijden en serveren op een bedje van sla en eventueel nog bestrooien met wat paprikapoeder.

Eet smakelijk!!