Dit keer hebben wij drie recepten met appeltjes voor u uitgezocht. Wat denkt u van "Appeltjes in een jasje" of "Appeltjes onder de deken" of misschien wel "Hete Bliksem". U kunt ze alle drie bij kokkerellen met StadsWeb vinden.
Appeltjes in een jasje
-
Ingrediënten:
- Appels (1 per persoon)
- Bladerdeeg
- Bruine basterdsuiker
- Kaneel boter
- 1 ei
Bereidingswijze:
Schil de appels en boor er een holte in, dus niet helemaal tot onderaan.
Maak lapjes deeg van ongeveer 15 cm en leg in het midden hiervan 1 appel.
Vul de holte van de appel met bruine suiker en wat kaneel en leg hierop een klontje boter.
Vouw het deeg om de appel en druk het dicht.
Zet ze met het dichtgemaakte gedeelte op een ingevette bakplaat.
Bestrijk ze met losgeklopt ei.
Zet de appels een paar minuten in een matig warme oven en bak ze daarna in de oven (200 graden) in 20 minuten gaar.
Appeltjes onder de deken
-
Ingrediënten:
- 4 appels
- 3 dl rode wijn
- 3 eetlepels suiker
- 3 eieren
- 175 gram suiker
Bereidingswijze:
Schil de appels en boor ze uit.
Zet ze in een ovenvaste schotel met de wijn en 75 gram suiker en dek de schotel af.
Bak ze in de oven op 200 graden, 20 minuten.
Klop 3 eiwitten met 100 gram suiker zeer stijf, klop de dooiers los en klop deze door de eiwitten.
Giet dit mengsel na het bakken over de appels en strooi er wat gesnipperde amandelen over.
Schuif de schaal weer in de oven, nu zonder deksel en laat de eieren stollen en goudbruin kleuren.
Hete Bliksem
-
Ingrediënten:
- 500 gram zoete appels
- 750 gram zure appels
- 1,5 kilo aardappels
- Boter
- Zout
Bereidingswijze:
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Schil de aardappels en leg ze in een pan, doe er 1,5 dl water bij en een beetje zout.
Leg de appels hier bovenop. Kook het gerecht tot de aardappels gaar zijn.
Giet het nog aanwezige vocht af en stam alles goed door elkaar.
Roer er een klontje boter door. Lekker met gebakken bloedworst.
Eet smakelijk!!