StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Misschien heeft u in momenteel ook wel veel pruimen in uw tuin, dan hebben wij een tip voor u: Tarte Tatin met pruimen. De klassieke Tarte Tatin is een omgekeerde appeltaart, maar in dit recept zijn de appels vervangen door pruimen.

Misschien heeft u in momenteel ook wel veel pruimen in uw tuin, dan hebben wij een tip voor u: Tarte Tatin met pruimen. De klassieke Tarte Tatin is een omgekeerde appeltaart: het deeg wordt bovenop de in boter en in suiker gekarameliseerde appels gelegd en na het bakken wordt de taart omgedraaid op een taartschaal. In dit recept zijn de appels vervangen door pruimen.

    Ingrediënten:
  • 1,5 kg rijpe maar nog stevige pruimen (bv reine claudes)
  • 200 gram boter
  • ongeveer 250 gram poedersuiker
  • 175 gram bloem
  • 2 eierdooiers
  • snufje zout
  • sinaasappelsap
  • crème fraiche

Bereidingswijze:
Snijd de pruimen in helften en verwijder de pit.
Smelt 125 gram boter en 200 gram poedersuiker in een grote koekenpan en bak hierin de pruimen tot ze zacht zijn.
Schep de pruimen in een taartvorm.
Voeg wat geperst sinaasappelsap toe aan het achtergebleven botermengsel en laat dit op laag vuur langzaam karameliseren terwijl je met een houten spatel roerende bewegingen over de bodem maakt. Giet de karamel over de pruimen en laat het afkoelen.

Maak deeg van 75g boter, 175g bloem, 2 eierdooiers, 2 eetlepels poedersuiker en een beetje zout en water. Laat 30 minuten rusten alvorens het deeg uit te rollen tot een plak ter grootte van de taartvorm.

Leg de deegplak op de pruimen en bak de taart in ongeveer 25 minuten in de oven op 190 graden. Serveer warm met wat crème fraiche.

Eet smakelijk!!