Speciaal voor deze warme (benauwde) dagen twee frisse maaltijdsalades. De kipsalade is gebaseerd op aardappelen, wat fruit, champignons, ham en natuurlijk kip. De rijstsalade bevat ook kip, maar dit keer is het gecombineerd met mais en rijst.

Speciaal voor deze warme (benauwde) dagen twee frisse maaltijdsalades. De kipsalade is gebaseerd op aardappelen, wat fruit, champignons, ham en natuurlijk kip. De rijstsalade bevat ook kip, maar dit keer is het gecombineerd met mais en rijst.

Maaltijd kipsalade

    Ingrediënten:
  • 200 à 300 gram gare koude kipfilets
  • 200 gram achterham
  • 200 gram lichtbruin gesmoorde champignons
  • 1 blikje mandarijntjes
  • 1 appel
  • 2 aardappelen (gekookt)
  • sla
    Ingrediënten voor de dressing:
  • 3 à 4 eetlepels slasaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 à 3 theelepels kerriepoeder
  • peper, zout, aromat en wat citroensap.

Bereidingswijze:
Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen.
Daarna de gesneden stukjes kipfilets, fijn gesneden stukjes ham en gesmoorde champignons erdoor scheppen.
Vervolgens de koude aardappelen in stukjes, de uitgelekte mandarijntjes en de gesnipperde appel erbij.
Schep vlak voor het opdienen fijn gesneden sla er door.
Deze salade opdienen op een schaal bedekt met sla en garneren met wat slasaus en eventueel wat overgehouden mandarijntjes, augurkjes en wat je verder nog leuk vindt om te garneren.



Maaltijd rijstsalade

    Ingrediënten:
  • 1 pak witte rijst van 250 gram
  • 2 kleine of 1 grote kipfilet
  • 2 kippenbouillontabletten
  • Klein blikje ananas
  • ½ blikje mais
  • 1 ui
    Ingrediënten voor de dressing:
  • ½ fles slasaus
  • ½ fles currysaus
  • scheutje ketjap
  • mespuntje chilipoeder
  • mespuntje cayennepeper

Bereidingswijze:
Eerst de kipfilets gaar koken met 2 kippenbouillontabletten en de rijst koken. Dit allebei goed laten afkoelen. Sausje maken van de slasaus, currysaus, ketjap, chilipoeder, cayennepeper en het sap van de ananas.
De rijst in een grote kom doen, de kipfilets in kleine stukjes en de ui heel fijn gesneden erbij doen.
Schep de saus erdoor en op het laatst de stukjes ananas en de mais (goed uitgelekt) toevoegen.
Dit alles heel goed door elkaar scheppen, als het iets te droog is er nog wat slasaus bij doen.
De salade 2 à 3 uur lekker laten doortrekken, dan op een schaal met slablaadjes opdienen en garneren.
Dit kan bijvoorbeeld met slasaus, augurkjes in waaiertjes gesneden, stukjes ananas, 1 ei in schijfjes bestrooid met wat paprikapoeder.

Eet smakelijk!!

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD