StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Ook van doodgewone groente kunt u iets heel speciaals maken. Deze keer worden zowel de prei als de uien misschien op een iets andere manier klaargemaakt dan u gewend bent.

Ook van doodgewone groente kunt u iets heel speciaals maken. Deze keer worden zowel de prei als de uien misschien op een iets andere manier klaargemaakt dan u gewend bent.


Gestoofde uien

    Ingrediënten:
  • 800 gram kleine uien
  • 1 el boter of margarine
  • 1 ½ dl rode wijn
  • 2 el bruine suiker
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • Zout en peper
  • 2 laurierblaadjes

Bereidingswijze:
Uien pellen.
In een braadpan de boter verhitten en de uien in 2 minuten lichtbruin bakken.
Pan van vuur nemen.
In een steelpan doen we: wijn, suiker, gemberpoeder, kaneel, peper, zout en laurierblaadjes. Verwarmen tot suiker is opgelost.
Dit mengsel over de uien schenken.
Met de deksel op pan de uien in 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Met een schuimspaan de uien uit pan scheppen en in een schaal doen.
Zonder deksel op hoog vuur het stoofvocht in 3 minuten tot helft laten inkoken.
Over uien schenken.


Gesmoorde Prei

    Ingrediënten:
  • Margarine
  • 1 kg prei
  • 1 rode paprika
  • 2 à 3 uien
  • Zout en peper
  • Scheutje ketjap

Bereidingswijze:
Prei wassen en in ringen snijden.
De uien en de paprika in stukjes in de margarine licht bruin smoren.
Prei toevoegen met wat zout en peper en een scheutje ketjap.
Dit alles ongeveer 15 à 20 minuten laten smoren, tot de prei gaar is.

Eet smakelijk!!