Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk. In dit gerecht krijgen de stukjes kip jasjes om voordat ze in de warme olie worden gebakken. Wellicht een leuk idee voor Pasen?
Voor 4 personen
-
Ingrediënten:
- 3 à 4 halve kipfilets
- 1 tot 1 ½ kopje bloem
- 1 ei
- Peper en zout
- Scheut sherry
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd Kipfilet in blokken van 3 à 4 cm.
Maak een beslag van bloem, ei, peper en zout naar smaak en dan aanbinden met sherry (ongeveer dezelfde dikte als het beslag voor appelbeignets).
Zet een koekepan met 2 eetlepels olijfolie op en laat dat goed warm worden. De Kipfilet niet kruiden. De blokjes kipfilet door het beslag halen, zodat de filet helemaal bedekt is en in de warme olie om en om bakken. Klaar binnen 5 minuten.
Tegelijkertijd kunt u bijpassend sausje maken.
-
Ingrediënten:
- 4 à 5 eetlepels tomaten ketjup
- 3 bolletjes gember in hele kleine stukjes gesneden
- 1 zakje Babi Pangangsaus van Conimex en een ½ kopje water toevoegen
Bereidingswijze:
Dit mengsel in een steelpannetje langzaam opwarmen, zodat je een gebonden warme saus krijgt.
Deze kipnuggets smaken lekker met frites of met witte rijst. Als bijgerecht kan een frisse salade of ananas schijven worden geserveerd.
Eet smakelijk!!