StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Vandaag starten we met: "Kokkerellen met StadsWeb". De bedoeling is dat we in deze nieuwe categorie regelmatig een recept van eigen bodem op de site zetten. Het eerste recept is een stoofpot uit grootmoederstijd.

Vandaag starten we met: "Kokkerellen met StadsWeb". De bedoeling is dat we in deze nieuwe categorie regelmatig een recept van eigen bodem op de site zetten. Dus het zijn voornamelijk streekgerechten, maar ook andere recepten komen aan bod.
Het eerste recept is uit grootmoederstijd, heel gemakkelijk en lekker! Het recept is eenvoudig een dag van te voren te bereiden, wat de smaak dan ook ten goede komt. De ingrediënten voor deze stoofpot zijn voor 4 personen.

    Benodigdheden:
  • 12 mooie gave Gieser Wildeman stoofperen.
  • Vlees naar keuze:
    • 1 stuk gezouten harstkarbonade van 750 gram met 1 stukje varkenshiel, zoals ook in de snert gebruikt wordt, van ongeveer 250 gram.
    • of: 1½ kg vleeskrabbetjes, want daar zit niet zoveel vlees aan.
  • 5 à 6 eetlepels zout.
  • Een grote kookpan.

Bereiding:
Was eerst de peren schoon met koud water, laat schil en steeltjes zitten. Leg daarna de peren op de bodem van de pan, naast en op elkaar. Leg dan het vlees er bovenop, voeg 5 à 6 eetlepels zout toe en vul aan met koud water tot alles onder staat.
Zet de pan op een laag vuur en breng het zo aan de kook. Laat dit alles 4 à 5 uur laag pruttelen tot de peren rood kleuren. Laat het geheel daarna afkoelen. Het lekkerst is het om het pas de volgende dag te eten.

Giet voor het opwarmen ongeveer de helft van het kookvocht af (niet het vet). Dit kookvocht kan bewaard worden voor een mosterdsausje.
Het gerecht is lekker met gekookte aardappelen. Op je bord moet je nog wel even de peren ontvellen en de botjes uit het vlees verwijderen.

Er kan een mosterdsausje bij gegeten worden: Giet hiervoor het overgebleven kookvocht in een steelpannetje, doe er een lepel mosterd door en daarna iets binden met maizena.

Eet smakelijk!!