Na een verblijf op onze ijsbaan is het natuurlijk heerlijk om een kop Hollandse erwtensoep te eten.
StadsWeb heeft hier het recept voor u.

Na een verblijf op onze ijsbaan is het natuurlijk heerlijk om een kop Hollandse erwtensoep te eten. StadsWeb heeft hier het recept voor u.

    Ingrediënten erwtensoep:
  • 500 g spliterwten
  • 1 flinke varkenskluif (bv hiel), hamschijf kan ook.
  • 1 winterwortel, in kleine stukjes
  • 2 prei, in ringen
  • ½ knolselderij, in kleine blokjes
  • 4 takjes selderij, fijn gesneden
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 rookworst, in plakjes

Bereidingswijze:
Zet de spliterwten (volgens de gebruiksaanwijzing van het pak) op met de varkenskluif en de bouillonblokjes.
Breng het geheel aan de kook en haal het schuim eraf.
Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen. (af en toe roeren)
Haal het vlees uit de pan.
Snijd het vlees in stukjes.
Doe de groenten, de rookworst en het vlees terug in de pan.
Laat alles samen weer een half uur zachtjes koken. Roer af en toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Een dag later is de soep veel lekkerder, dan is het echte snert geworden.
Lekker met roggebrood met katenspek.

Eet smakelijk!!

Vragen, adverteren of iets te melden aan StadsWeb?

Het StadsOverleg zoekt nieuwe leden! StadsOverleg is er voor en door Stadtenaren

Heb je interesse in deelname aan Stadse101, of heb je suggesties voor het organiseren van activiteiten?

Uitgelicht

Sinterklaas

Op 23 november 2024 kwam Sinterklaas weer in de haven van Stad aan 't Haringvliet aan.

Anniek Zadelhoff heeft prachtige foto's van de intocht gemaakt. Deze zijn hier terug te vinden: Gallery Sinterklaas Stad.

Er zijn ook nog enkele andere foto's van de intocht terug te vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD