StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Vanaf begin oktober konden er foto’s worden ingestuurd van het rood-gele konijn. Alleen hadden we nog geen originele naam. De afgelopen maand kon er op de website gekozen worden uit de volgende namen:

Ko Nientje met waarnemend burgemeester Zevenbergen
Ko Nientje met waarnemend burgemeester Zevenbergen
  • Kootje
  • Ko Nientje
  • Knientje van Stad
  • Stijntje

In totaal hebben er maar liefst 74 mensen hun stem uitgebracht. Het was op het laatst nog even spannend welke naam de meeste stemmen zou krijgen, maar nu hebben we hier de uitslag.

Favoriet bij bijna de helft van de stemmers, 36 van de 74 (48,6%) heeft gekozen voor de naam Ko Nientje en daarmee heeft het beroemde rood-gele beestje eindelijk een naam. Het scheelde maar een paar stemmen met de nummer 2, Knientje van Stad, die 31 stemmen (41,9%) kreeg. Hoewel de naam Stijntje (afkorting van Stads Konijntje) origineel was bedacht, bleef Stijntje steken op slechts 6 stemmen (8,1%). De naam Kootje komt helemaal achteraan, met slechts 1 van de 74 stemmen.

We hebben dus een naam: Ko Nientje. Wat heeft Ko Nientje deze maand allemaal beleefd? In het fotoboek staan alle foto's, maar we willen er een paar even vermelden. Zo dook het Stadse Ko Nientje vorige maand al op in Praag en Londen, maar inmiddels is hij ook al in Afrika gesignaleerd en wel in Malawi, Mozambique en Zambia, heeft olifanten gezien en gevaren op de Indische Oceaan.

Iets dichter bij huis was Ko Nientje aanwezig bij de feestelijke opening van de Nieuwe Stadse Zeedijk. Inmiddels hebben we ook de eerste foto ontvangen van Ko Nientje met een BN-er: waarnemend burgemeester Zevenbergen was de gelukkige om samen met Ko Nientje op de foto te gaan.

De foto's van Ko Nientje in november 2011 kunt u in dit artikel terugvinden.