StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Eindelijk was het dan zo ver: op zaterdag 3 september 2005 was het boerenbruiloft op Stad. Aan het begin van de middag werd het dorp langzaam overspoeld door allerlei mensen in klederdracht. Iedereen speelde zo zijn eigen rol.

Om 13:00u begon het allemaal bij de molen met een fotosessie van het bruidspaar. Daarna vertrok een stoet vanaf de Voorstraat onder begeleiding van Sempre richting Aan 't Vlot waar de bruid werd opgehaald om naar het stadhuis te gaan. Onder veel belangstelling vond daar de huwelijksplechtigheid plaats waarna het feest pas echt begon.

De huwelijksvoltrekking aan de Voorstraat

In de Voorstraat waren kinderspelen en stond er een zendingskraam met allerlei spullen. Achter de ramen waren ruim 300 oude Stadse trouwfoto's te bewonderen. Het geheel werd opgeluisterd door het draaiorgel De Kleine Victoria. Om 16:00u was er een concert in de Gereformeerde Kerk waar onder andere onze eigen componist Gabriel Fauré zijn opwachting maakte met zijn echtgenote. Ook het Gereformeerde kerkkoor werkte aan dit concert mee. Na het concert was het tijd om op de kaai te gaan eten. Het werd een gezellige boel en langzaamaan barstte het feest op de kaai los.

De volksdansgroep zette het begin in van en lange en gezellige avond op de kaai met veel muziek en dans. Op het programma stonden onder andere optredens van DOTO, een polonaise en dansen met accordeonmuziek. Voor de jeugd was er in 't Schippershuis een gezellige disco georganiseerd. Het was een geweldige dag die tot stand kon komen dankzij de inzet van alle Stadtenaeren!

Alles over de Stadse Dag vind je op de website stadsedag.stadaantharingvliet.nl en in het fotoboek van deze portal. Een video is te vinden op de site van TV Rijnmond.