StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Tot 1966 was Stad aan 't Haringvliet nog een zelfstandige gemeente en was er een gemeentehuis in de Voorstraat. Na het samenvoegen met Middelharnis werd het gemeentehuis verkocht en woonden er diverse families. Het voormalige gemeentehuis in ere hersteld Tot 1966 was Stad aan 't Haringvliet nog een zelfstandige gemeente en was er een gemeentehuis in de Voorstraat. Na het samenvoegen met Middelharnis werd het gemeentehuis verkocht en woonden er diverse families.

De huidige bewoners zijn zich zeer bewust van de geschiedenis van hun huis en houden daar bij het opknappen rekening mee. Ze proberen oude kenmerken van dit karakteristieke pand terug te brengen. Zo zijn de wapentjes op het bordes, die op oude trouwfoto's te zien zijn, weer terug en heeft Piet van Dijk het oude aankondigingskastje nagemaakt.

Het is inmiddels op de oorspronkelijke plaats op de gevel bevestigd en we hopen dat vele Stadtenaeren hun familie-berichten naar de familie Valstar, Voorstraat 28, 3243 AV Stad aan 't Haringvliet zullen sturen zodat zij die in het kastje kunnen ophangen ter lezing door de nieuwsgierige dorpsbewoners.