StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Het was druk, de avonden van donderdag 18 en vrijdag 19 augustus. Een bont gezelschap in klederdracht, aangevoerd door dorpsomroeper Wim trok door het dorp om aan iedereen de aanstaande boerenbruiloft te verkondigen. Het was druk, de avonden van donderdag 18 en vrijdag 19 augustus. Een bont gezelschap in klederdracht, aangevoerd door dorpsomroeper Wim trok door het dorp om aan iedereen de aanstaande boerenbruiloft te verkondigen.

De culturele kring organiseert op 3 september een boerenbruiloft op Stad en om iedereen uit te nodigen aan het feest deel te nemen werd op ieder adres een uitnodiging en een bruidssuiker afgeleverd. Het geheel werd opgeluisterd door onze dorpsomroeper Wim en door draaiorgel de Kleine Victoria. Alle stadtenaren worden opgeroepen te komen, het liefst in stijl gekleed. Op zaterdag 20 augustus ging men voor de derde en laatste keer rond, om hen die het nog niet wisten uit te nodigen. Deze keer voorzien van een huifkar ging dat een stuk sneller en droger.

Hieronder de tekst van Wim:

"Boeren en burgers van Stad, luister goed, ik vertel je wat. Op 3 september is er groter feest dan in ons Stadje in jaren is geweest. Een dikke boer en een dunne boerin treden dan het huwelijk in. Het wordt een feest voor allemaal, kom aan je deur voor het hele verhaal."

Foto's van het gebeuren zijn te vinden in het fotoboek