Machinefabrikant Lemken neemt zijn nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord vanaf 23 november 2023 in gebruik. Daarmee stopt de productie van Steketee-schoffels in Stad aan ’t Haringvliet.

Lemkenschoffel
Foto's: Martin Smits


Lemken-wiedeg Thulit
De nieuwe Lemken-wiedeg Thulit. Volgend jaar is deze leverbaar in werkbreedtes van 6 en 9 meter. In 2025 staat een Thulit-wiedeg met 12 meter werkbreedte op de Lemken-planning.

De Steketee-machines krijgen een blauwe kleur en dragen de nieuwe naam Lemken. Dit nieuws maakte Anthony van der Ley, CEO van Lemken, maandag 4 september 2023 bekend op een bijeenkomst in de Franse Lemken-vestiging.

In augustus 2018 maakte het Duitse familiebedrijf Lemken de overname van Steketee in Stad aan ’t Haringvliet bekend. Lemken kiest ervoor in de fabriek in Dinteloord alleen nog blauwe verf te gebruiken. Ook de naam Steketee verdwijnt van de machines. Volgens Lemken wordt de nieuwe schoffelmachinefabriek het expertisecentrum voor cropcare.

Productie Thulit-wiedeg van start
In de nieuwe fabriek wordt de Thulit-wiedeg geproduceerd. De eerste 50 machines wil Lemken in 2024 op de markt brengen. De Thulit is dan leverbaar in een werkbreedte van 6 of 9 meter. In 2025 zal de fabrtikant een Thulit-wiedeg produceren met 12 meter werkbreedte.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD