KunstKijk 2023 is weer voorbij. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Over het hele eiland, van Ooltgensplaat tot Ouddorp, waren meer dan 10.000 bezoekmomenten geteld. 35 locaties met 102 kunstenaars. Naast beeldende kunst, waren er muziekoptredens en theater.

Logo KunstKijk

Een geweldige opening hier op Stad in het Trefpunt. Na de opening door KunstKijk-voorzitter Koos van Rijn en Hans van der Schraaf van de Culturele Raad, was er een mooie, indrukwekkende voorstelling door theatergroep “Belangenrijk”: “Als de dijken breken…”. Genoemd stuk is al eerder op enkele plaatsen op Goeree- Overflakkee opgevoerd en het leek de werkgroep een goed idee i.v.m. het thema “water” dit tijdens de opening nogmaals te laten gebeuren.

Op Stad waren er zeven locaties: Atelier-Galerie Yvette Jansen, Lounge Duindam, het `Trefpunt, Atelier Marjan Smit, de Burgemeesterswoning annex brandspuit, Jachthaven Atlantica en de Rietheuvel!
Behalve schilderijen, beelden, grafiek, fotografie, sieraden, tekeningen te zien hier in ons dorp, waren er ook muziekoptredens. Jacqueline Edeling met accordeon, bandeneon en meer, het Zeeuws Strijkkwartet (onderdeel van het Zeeuws Orkest). Verder een demonstratie keramiek, raku-stoken door Marieke Eijs.
Woensdag, de dag van de opening, is er van 10.00 u tot 13.00 u een live-uitzending op Radio Rijnmond geweest, waar leden van de werkgroep, kunstenaars, bouwers zijn geïnterviewd over KunstKijk. Uiteraard ook aandacht voor Stad!
Zoals gezegd een groot succes. Succes wat mede mogelijk gemaakt is door een enthousiaste werkgroep, de vele vrijwilligers, de ‘bouwers’ en niet in de laatste plaats de locatiehouders, die gratis hun huis, atelier, werkruimte, tuin, dorpshuis aanbieden.

We maken ons alweer op voor de nieuwe editie KunstKijk 2024!

Als je wat meer over KunstKijk 2023 wil weten en beeldmateriaal, foto’s wil zien, dan is er de website: www.kunstkijk.com. Daar zijn ook interviews van Radio Rijnmond terug te luisteren.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD