StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Maar liefst 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft een hond. Even rekenen: in Stad wonen ong. 655 huishoudens. Dat betekent 131 honden, sommige hebben 2 of meer honden.

Laten we het er op houden dat er 150 honden zijn in Stad. Die moeten dagelijks uitgelaten worden. Helaas neemt slechts 40% van de hondenbezitters een opruimzakje mee als ze de hond uitlaten. Dus 60% niet!

Wist je dat een hond 125 kilo poep produceert per jaar? En dat hondenpoep wordt beschouwd als klein chemisch afval (KCA) vanwege de ziekmakende bacteriën en parasieten die het bevat? Dat betekent dat die hondenbezitters zonder opruimzakje ons mooie Stad jaarlijks trakteren op 11.250 kilo klein chemisch afval! Je weet wel, die vieze drollen in bermen, op trottoirs en fietspaden waar je kinderen steeds in trappen.

Nog een paar leuke feitjes: wist je dat de boete voor hondenpoep achterlaten op straat 150 euro is? En dat het niet bij je hebben van een opruimzakje als je de hond uitlaat ook al een boete van 100 euro oplevert? Ik denk dat ik maar handhaver word, dan kan ik mijn gemeente dagelijks blij maken met een opbrengst van 5.000 euro door alleen maar achter het raam aan de Achterdijk te letten op de hondenbezitters die geen opruimzakje bij zich dragen. Dat is, rekening houdend met afwezigheid door weekend, vakantie en ziekte, een opbrengst van ruim 7 ton aan boetes per jaar. Na 1 jaar word ik ongetwijfeld uitgeroepen tot ambtenaar van het jaar!

Ik heb echter liever dat die hondenbezitters allemaal een opruimzakje met zich meenemen en zo helpen om Stad schoon te houden.
Wees begaan met elkaar.

Wist je dat er hele leuke hippe opruimzakjes te koop zijn?

leuke hippe opruimzakjes