StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Stad is een 30 km zone, Heel Stad? Ja, heel Stad. Dus ook de Achterdijk en de Molendijk. Toch maak ik daar dagelijks mee dat het merendeel van de brommers, motors, personenauto's, bestelbussen en vrachtwagens 60 km per uur of harder rijdt.

Scheur in een muur

's Ochtends vroeg en na 16.00u wordt er het meest geracet. Sportwagens en motoren die het gas flink opentrekken, de geluidsoverlast en het gevaar voor bewoners en huisdieren kan de bestuurders blijkbaar niks schelen, want ze wonen niet op de Achterdijk of Molendijk.

Maar ook het vrachtvervoer rijdt vaak te hard. Je voelt dan de trillingen door de dijk en de huizen gaan. Wat men zich niet realiseert is hoeveel schade dit oplevert. Kijk maar eens naar de scheuren in de dijkmuren en de huizen, en de verzakkingen. Niemand zit erop te wachten dat de hele Molendijk straks wekenlang openligt omdat de riolering hersteld moet worden.

Dus, beste medebewoners en diegenen die door Stad rijden op weg naar werk of huis, wees begaan met elkaar en hou het bij 30 km per uur.
Wellicht helpt het als om de 100 m een 30 km verkeersbord wordt geplaatst?