StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Naar aanleiding van het aansluiten bij de koffieochtend op het trefpunt welke elke dinsdag plaats vindt, wil ik mij graag voorstellen als nieuwe adviseur Welzijn vanuit Stichting ZIJN.

Floor van Dilst

Mijn naam is Floor van Dilst, woonachting op Goeree Overflakkee. Jarenlang heb ik in het Erasmus MC gewerkt, maar sinds januari 2022, werk ik bij stichting ZIJN. Hierdoor ben ik als welzijnsadviseur verbonden aan uw dorp; Stad aan ’t Haringvliet.

Welzijn is meer dan een goede gezondheid en een gezonde levensstijl. Het betekent namelijk ook dat iemand zich vitaal en vol energie voelt. Vitaliteit draait voor het grootste gedeelte om de kwaliteit van leven. Wat heeft u nodig om goed in uw vel te zitten, levenslust te hebben, zingeving te ervaren en voor uzelf of een ander te zorgen? Dit zijn belangrijke vragen waar alleen u antwoord op kan geven.

Bij Stichting ZIJN werken wij met het concept Positieve Gezondheid. We leggen de nadruk op eigen regie, het vergroten van de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de mens. Er wordt aangehaakt daar waarbij u de energie ligt. Er wordt geen focus gelegd op beperkingen en/of ziekte. Hierbij kunt u denken aan de volgende onderwerpen:

  • Wegwijs worden in een nieuwe situatie;
  • Ontwikkelen van talenten
  • Leuke dingen doen;
  • Lekker bewegen;
  • Geld op orde;
  • Zinvol bezig zijn;
  • Uitbreiding van het sociale netwerk.

Samen met u kijk ik graag bij welke onderwerpen u extra ondersteuning nodig heeft en waar u (nieuwe) energie van krijgt.

Binnen onze organisatie zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. De meeste vrijwilligers doen vrijwilligerswerk omdat ze het fijn vinden om iets voor iemand te doen, of omdat het voor hen een zinvolle tijdbesteding is. Op haar beurt haalt een vrijwilliger zelf ook voldoening uit het vrijwilligerswerk. Het mes snijdt aan twee kanten. Wie vrijwilligerswerk doet komt in contact met andere mensen. Het zorgt voor verbinding met mensen die je anders misschien nooit had ontmoet. Graag kom ik met u in contact wanneer u zich aangesproken voelt om zich als vrijwilliger bij ons aan te sluiten.

Mocht u meer willen weten over wat ik voor u kan betekenen, neemt u dan contact op met Stichting ZIJN via telefoonnummer 0187 483366, optie 2 of 06 8328 5664, op maandag en woensdag ben ik op mijn 06 nummer het beste bereikbaar.