Er lopen twee busroutes langs Stad: Buslijn 135 en 635. Door Corona en thuiswerken reizen er minder mensen met de bus. Connexxion is verantwoordelijk voor het streekvervoer.

Poster met tekst: Goed OV voor een leefbaar Flakkee

Problemen met het openbaar vervoer op Stad
De provincie betaalt ongeveer de helft van de vervoerskosten. De rest moet door de reizigers worden opgebracht. Doordat er minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer, zijn de opbrengsten lager en staat Connexxion voor een bezuinigingsopgave.

Door die bezuinigingsopgave rijden er vanaf 1 januari 2022 op buslijn 135 minder en alleen kleine 8 persoonsbussen over Stad, vanaf 6:30 uur tot 18.30  uur. Vanaf 19.30 uur tot 5.30 uur is het OV op maat. Hiervoor moet je 2 uur van te voren bellen.
De dorpsraad heeft al verschillende klachten ontvangen van reizigers en scholieren die niet meer in de bus pasten en dus bij de bushalte achterbleven.

Buslijn 635, de grote bus, rijdt sinds 1 januari niet meer door Stad, maar vanaf Den Bommel rechtstreeks naar Middelharnis. Deze buslijn is met name bedoeld voor leerlingenvervoer. Leerlingen van Stad aan ‘t Haringvliet kunnen hier echter geen gebruik van maken, omdat hij niet stopt bij Stad aan ‘t Haringvliet.

Kaart Flakkee met buslijnen 135 en 635

Oproep - klachten melden bij De dorpsraad!
Wat is uw ervaring met het huidige vervoer? Deel uw klachten met de dorpsraad via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij gaan de klachten verzamelen en bundelen. Samen met de gemeente gaan we vervolgens in overleg met Connexxion en de provincie.

Vanaf september helemaal geen bussen meer op Stad? Er ligt nu een plan om de huidige dienstregeling geheel te vervangen door kleine 8 persoons bus-op-maat (belbussen). Je kan hier alleen gebruik van maken als een rit minimaal 2 uur van tevoren geboekt wordt. Bovendien wil men de beroepschauffeurs vervangen door vrijwilligers. De dorpsraad vindt dit plan zeer onwenselijk en is bang dat de leefbaarheid van onze kleine kern enorm gaat verslechteren.

Wij komen in actie - Doet u mee?
Wij willen in de ochtend- en avondspits grote bussen, zodat iedereen mee kan naar werk of school. Ook willen we dat buslijn 635 weer stopt op Stad. Buiten de spitsuren vinden we kleine bussen al dan niet op maat acceptabel.

Steunt u ons? Teken dan de petitie.

Flyer met informatie
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD