StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Leerlingen van cbs Albert Schweitzer uit Stad aan het Haringvliet hadden op maandag 28 maart 2022 een leuk uitje. Ze mochten namelijk naar het strand!

Een vlag, een cheque en een certificaat!
Een vlag, een cheque en een certificaat! Cbs Albert Schweitzer is hartstikke groen! Foto: Sam Fish

Er werd niet geluierd in de zon en ook werden er geen zandkastelen gebouwd. De kinderen hebben in het zand gezocht naar een schat. En niet zomaar een schat, een groene schat! De school heeft namelijk haar tweede Groene Vlag verdiend door te verduurzamen. En die schat lag, samen met andere cadeautjes, op het Standse strand begraven. Hij was zelfs zo goed verstopt dat zelfs de docenten niet meer wisten waar ze moesten zoeken!

Duurzame school
De basisschool heeft als motto ‘Samen leren, samen leven’. Onder die noemer doen ze een hoop voor de gemeenschap en de omgeving van de school. “We zorgen voor onze school en de omgeving,” vertelt directeur Stefan Wesdijk. “We hebben gezorgd voor groen in en om de school. We doen mee aan warme truiendag en hebben aandacht voor het klimaat. Pasgeleden hebben we nog meegedaan aan de landelijke opschoondag. En daarbij passend scheiden we op school ook al het afval dat overblijft.”
De school is dus goed bezig en dat vindt ook DeltaWind. Robert Kosters was namens hen aanwezig bij het opgraven van de nieuwe vlag. “Wij zijn fan van Eco-Schools,” vertelt hij. “Met onze donatie willen we jullie aanmoedigen om door te gaan op deze duurzame route.” Namens DeltaWind overhandigt Robert 500 euro aan de school voor nog meer duurzaamheid.